search

Jysk Fynske Medier drømmer om at lave Danmarks største søndagsavis

Der er behov for en søndagsavis, der ser verden fra provinsens perspektiv, siger Troels Mylenberg fra Jysk Fynske Medier. Han undersøger muligheden for at lave en søndagsavis, der skal slå Politiken om søndagen. »Man behøver ikke være professor i journalistik for at se, at det har et vist potentiale i sig,« siger han

Danmarks næststørste private medievirksomhed, Jysk Fynske Medier, går med overvejelser om at lave en stor, fælles søndagsavis på tværs af alle aviserne i organisationen.

Det bekræfter chefredaktør Troels Mylenberg fra Fyns Amts Avis, der er med til at undersøge grundlaget for den nye søndagsavis. Hvis avisen bliver en realitet, bliver den Danmarks største betalingsavis om søndagen målt i både læsertal og i oplag.

Troels Mylenberg mener, at der mangler et landsdækkende dagblad om søndagen, som ser Danmark fra et andet perspektiv end det københavnske.

»Vi tror, at mange danskere vil se frem til, at der kommer et medie, som er mindre københavnerbaseret – men som har styrken til at sætte en landsdækkende dagsorden,« forklarer han.

Projektet er dog fortsat på overvejelsesstadiet, og bestyrelsen har ikke givet grønt lys endnu, understreger Troels Mylenberg.

Flere aviser kommer kun seks dage

Ifølge de seneste halvårlige læsertal fra TNS Gallup har Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, JydskeVestkysten og Århus Stiftstidende tilsammen 356.000 læsere. Det næsten lige så mange læsere som Politikens 364.000 søndagslæsere. Oveni skal lægges et ukendt antal læsere af Jysk Fynske Mediers øvrige dagblade, som ikke udkommer om søndagen – Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro-Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Folkebladet Lemvig.

»Der er nogle mennesker, som holder en avis seks dage om ugen – hvorfor ikke holde avisen syv dage om ugen? Man behøver ikke være professor i journalistik for at se, at det har et vist potentiale i sig,« siger Troels Mylenberg.

Provinsens avis

Han siger, at Jysk Fynske Medier i alt har 500 journalister siddende på 70 forskellige destinationer.
»Kan vi sammen stykke et journalistisk produkt sammen, der kan give en stærk søndagsavis, er det oplagt for os. Vi kan se, at vi kan spille en rolle som en avis, der i højere grad er provinsens avis.«

Søndagsavisen bliver også attraktiv for kilder og kommunikatører, der ønsker at afsætte historier.

»Hvis man er statsminister og har noget, man vil fortælle befolkningen, så kunne det være det medie, det skete i. Vi ville kunne repræsentere andre læsergrupper, end de etablerede såkaldte landsdækkende medier har,« mener Troels Mylenberg.

Ikke en elitær redaktion

Troels Mylenberg siger, at det endnu ikke er afgjort, hvordan organisationen og redaktionen skal sammensættes.

»Men hvis 500 journalister skal føle sig som en del af projektet, så skal der ikke sidde en elitær redaktion, der har det som deres eneste opgave. Vi skal inddrage journalisterne, så vi bliver anderledes end de andre aviser. Man skal kunne se, at det er skrevet af journalister, der opholder sig i det Danmark, som normalt ikke bliver dækket fra en landsdækkende vinkel.«

Kommentarer
10
Dan Renè Dahlin
31.03.16 08:52
Ja tak super spændende. Så
Ja tak super spændende. Så vil læser avis igen kom igang nu
Fremhævet af Journalisten
Lasse Glavind
31.03.16 09:11
Fantastisk idé - det er bare
Fantastisk idé - det er bare frem over isen - og så et hjertesuk fra en 'indfødt' københavner.

Der er stor både sproglig- og virkelighedsforskel på ordene 'københavnerbaseret' og 'københavnsbaseret'. Og uanset hvor meget de piber og synger inde på Politikens I Byen-redaktion, så har vi til orientering for de måske uindviede vest for Valby Bakke de facto ikke noget kvalificeret 'københavnerbaseret' avismedie her i hovedstaden.

Det er sandt, at vi har masser af avisredaktioner, men deres 'København' ender som regel ved Stormbroen (red. Der fører fra Slotsholmen til den 'virkelige' verden) eller på den dårlige side af en årsindkomst på 500.000.
Så Mylenberg og hans raske pennesvende og svendinder skal da være så hjerteligt velkomne til at udstrække deres provinsbegreb til også at gælde de ret omfattende offentlighedsløse dele af hovedstaden. Vi er også en slags danskere.
Fremhævet af Journalisten
Mogens Damgaard
31.03.16 09:11
en indlysende god idé, der
en indlysende god idé, der sagtens kan få mig til at droppe Politiken -
Fremhævet af Journalisten
Alex Bødiker
31.03.16 11:19
Super ide. Sæt i gang
Super ide. Sæt i gang
Fremhævet af Journalisten
Jørgen Mejrup
31.03.16 13:41
Utrolig modigt i en tid, hvor
Utrolig modigt i en tid, hvor udviklingen går i retning fra de trykte medier henimod de digitale og internet.
Men utvivlsomt en annoncemagnet.
Den nye store søndags-avis skal kunne byde på skarp journalistisk nytænkning i konkurrencen om læsernes tid overfor radio,tv, internet og de digitale medier.
Det er nok de færreste, der vil bruge den kostbar søndag på lange tunge artikler om komplicerede problematikker, der kun interesserer et fåtal.
Så pas nu på derude.
Folk tæppebombes med informationer fra nær og fjern, så en del af kunsten må være på læsernes vegne at skelne mellem skidt og kanel.
Fremhævet af Journalisten
Finn Olsen tldg. Århus Stiftstidende
31.03.16 13:43
Hvad siger JP? For en snes år
Hvad siger JP? For en snes år siden var den slags tanker i det jyske med til at starte Ejbøls "kampvogn uden bakgear" med ubodelig skade for avisbranchen til følge.
Fremhævet af Journalisten
Ulrikke Koch
31.03.16 15:53
Det er så rigtigt set - og
Det er så rigtigt set - og super vigtigt med et stærkt medie for alle de bedste historier og nyheder uden for hovedstaden.
Fremhævet af Journalisten
Jørn Henrik Jørgensen
01.04.16 08:17
Tilbage i slut-tresserne var
Tilbage i slut-tresserne var jeg en del af et projekt på Aarhuus Stiftstidende(bemærk stavning) som i en periode udgav en "jysk" søndagsavis. 2 Århus-lokalsider blev erstattet med features, som havde et bredere geografisk jysk afsæt. I løbet af kort tid gav det et ekstra søndagssalg på 16.000 aviser. Det kunne JP jo ikke sidde overhørig, og der blev dengang indgået en "studehanel". JP holdt sig fra Århus og "Stiften" holdt sig fra Jylland. Den "handel" holdt til midt i '70erne hvor JP udgav lokalavisen Århus Posten. Det resulterede i en ny studehandel, som lukkede Århus Posten (hvor jeg dengang var ansat). Og jeg valgte at skifte job.
Fremhævet af Journalisten
Erik Poulsen
01.04.16 11:17
De Bergske Blades søndagsavis
De Bergske Blades søndagsavis-planer i slutningen af 1990'erne var et forsøg på at presse én avis mere ud af medarbejderne uden at give én krone mere for det. Hvad er nyt i denne omgang?

NB: To af ud af fire søndagsaviser i Norge lukkede før påske:
”Læserne spreder sig over flere kanaler og annoncører vælger andre dage. Udgifterne til tryk og distribution på søndage går i dag i høj grad ud over evnen til at lave den bedste journalistik. Vores ambition er at lave et bedre tilbud til læserne, uanset om de foretrækker papiravisen eller digitale kanaler, og det gør vi bedst ved at udgive papiravisen seks dage om ugen,” siger chefredaktør for Bergens Tidende, Øyult Hjertenes til Kampanje (ifølge MediaWatch).
Fremhævet af Journalisten
Bo Damgaard
03.04.16 10:28
Jeg er med!
Jeg er med!
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen