Fra graverjournalist til Hammerslag

Tidligere undersøgende journalist bliver vært på boligprogrammet Hammerslag. »Uanset hvordan jeg klarer det, vil nogle sikkert slagte mig på Facebook eller Nationen. Men flertallet vil forhåbentlig være tilfredse,« siger Christian Degn

Vi er kun 10 sekunder inde i telefoninterviewet, da man kan høre DR-kolleger i den anden ende af røret ønske Christian Degn tillykke med rollen som ny vært på boligprogrammet Hammerslag.

»Det er vanvittigt med al den opmærksomhed. Folk har booket interviews, før de vidste, at det var mig, der skulle være vært på programmet,« siger 34-årige Christian Degn, som skifter fra et job som reporter på TV Avisen til Hammerslag på DR1.

Han glæder sig helt vildt.

»Ellers havde jeg ikke sagt ja. Det er et fantastisk program. Jeg har hørt mange omtale det som et af de bedste tv-koncepter i danmarkshistorien. Det er selvfølgelig noget andet end nyheder. Men nu har jeg lavet det så længe,« siger Christian Degn.

Hammerslag har kørt siden 1991, og konceptet er lige så enkelt, som det er succesfuldt. Sidste år var det Danmarks 10. mest sete program ifølge DR.

Christian Degn siger, at programmet handler om den største udgiftspost i de fleste danskeres budget, og så er boliger rammen for vores liv.

»Der er mange gode historier i det – og så elsker jeg quizzer.«

I en årrække arbejdede Christian Degn som undersøgende journalist på blandt andet TV2 Nyhederne og var i spil til en Cavling i 2006 for afdækningen af kødskandalerne, der kostede Lars Barfoed jobbet som fødevareminister. Han har også været på forbrugerprogrammerne Kontant, Rene ord for pengene og Praxis.

Nu er han på DR Nyheder, hvor han på det seneste især har været ”TV Avisens mand på dagens glade indslag”, som han selv beskriver det. For nylig kastede han sig for eksempel ud i at spise verdens stærkeste chili for rullende kamera.

Før han begyndte på Journalisthøjskolen, ville han fortælle gode historier.

»Men så fandt jeg ud af, at jeg kunne grave. Jeg vil sige, at efter så mange år med svære historier, hvor vi skulle anstrenge os for, at hver sætning holdt journalistisk og juridisk, er det vildt at lave de såkaldte sluttere på TV Avisen. Det er helt utroligt så meget respons, man kan få på et indslag i TVA med både substans og plads til smil og selvironi,« siger han.

Før han fik jobbet på Hammerslag, skulle han igennem en casting i Horsens, hvor han skulle vise to ejendomsmæglere rundt i et  arkitekttegnet hus fra slutningen af 70'erne med have, børneværelser, røde mursten og flagstænger med vimpler.

»Parcelhus Classic,« siger Christian Degn.

På forhånd havde han fået en masse papirer med husets pris (»alle jyders yndlingsspørgsmål«) tal for afstand til nærmeste skole, børnehave og motorvej – og hvornår vinduerne var skiftet ud.

»Jeg ved ikke, hvor mange sider der var. Men da jeg fik papirerne, tænkte jeg: ’Shit, det kan jeg da ikke huske’.«

Der var Frode Munksgaard, programmets første vært, faktisk mere snu, siger Christian Degn.

»Han havde nemlig bare papirerne i hånden. Så når han blev spurgt, om der var en K2, kiggede han bare i papirerne. Men det fik Peter Ingemann afskaffet.«

Han siger, at seerne ikke skal forvente, at Hammerslag bliver ændret radikalt med ham som vært.

»Det er ligesom buslinje 238 ved Randers, der kørte os til og fra gymnasiet. Selv om der kom en ny buschauffør, var det den samme rute og mange af de samme jokes, han fortalte. Hammerslag skal fortsat være et quizprogram med boliger. Og uanset hvordan jeg klarer det, vil nogle sikkert slagte mig på Facebook eller Nationen. Men flertallet vil forhåbentlig være tilfredse.«

1 Kommentar

Kurt westh nielsen
19. NOVEMBER 2013
Hold da kæft for en
Hold da kæft for en dødssejler af en historie. Vil hellere gøre om underslæbet i DJ Kommunikation. Kommentarer fra den politiske ledelse, tak.