Formats mediestøtte rundbarberet med 2,4 millioner

JP/Politikens Hus beholder kun en fjerdedel af etableringsstøtten til det lukkede ungdomsmedie Format. Det har Medienævnet besluttet

I april 2018 lukkede JP/Politikens Hus’ ungdomsmedie Format efter kun otte måneder. Format havde i 2017 fået 3,3 millioner kroner i etableringsstøtten fra Medienævnet, og spørgsmålet var, om lukningen betød, at støtten skulle betales tilbage til staten.

Poul Madsen ville beholde pengene

Chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen sagde dengang, at han mente, at JP/Politikens Hus burde beholde pengene, fordi to af Formats sub-brands fortsatte – nemlig ’Skærm’ og ’shero.dk’.

”Vi fortsætter jo med at traktere den unge målgruppe. Så vores mål og det, vi har fået pengene til, er efter vores mening det samme,” sagde han dengang til Journalisten.

Format blev udgivet af JP/Politiken Hus’ datterselskab Medieselskabet af 2017 A/S.

10. august besluttede Medienævnet, at hovedparten af støtten skal bortfalde. Det fremgår af Medienævnets hjemmeside.

Her står der, at ”tilskuddet til Medieselskabet af 2017 A/S er blevet nedjusteret fra 3.273.159 til 818.289 kroner”.

Med andre ord mister JP/Politikens Hus 2,4 millioner af den støtte, der oprindeligt var udsigt til.

Er enig med Medienævnet

Poul Madsen henviser til Ole Sloth, direktør i Medieselskabet af 2017 A/S.

Ole Sloth svarer kortfattet i en mail, at medieselskabet er enig med Medienævnet i, at ”projektet ikke længere understøtter modtagelse af støtte”.

De oprindeligt 3.3 millioner kroner til Format var det tredjestørste beløb uddelt fra puljen nogensinde. Kun Zetland og Føljeton har modtaget mere støtte.

0 Kommentarer