Espen Højlund stopper som direktør for Advice

Præcis et år efter Falck-skandalen stopper Espen Højlund i Advice. Hans afsked handler om at få mere tid til familien, der bor i Jylland, forklarer han

Direktør Espen Højlund stopper efter 12 år i spidsen for kommunikationsbureauet Advice.

Hans rolle bliver fremover at være arbejdende bestyrelsesmedlem, mens den hidtidige direktør for branding og marketing, Mille Klink, overtager direktørposten. Det skriver Markedsføring.

Det er præcis et år siden, at Falck-skandalen kørte, hvor Advice spillede en rolle. Men Espen Højlund afviser, at han stopper på grund af Falck-sagen.

Jeg har ikke en fornemmelse af, at den sag har svækket min legitimitet. Hverken internt eller eksternt. Jeg har været i dialog med bestyrelsen om det her i nogle år,” siger Espen Højlund.

Skal få familielivet til at gå op

Espen Højlund bor til daglig på Mols, og han stopper som direktør for at få job og familie til at passe sammen.

Beslutningen om slippe CEO-posten har været undervejs, siden familien flyttede fra København, siger han til Markedsføring.

For et år siden kastede Falck-skandalen Advice ud i sin hidtil største krise.

”Vi troede, vi var de gode drenge og piger i klassen, og klappede os selv på skulderen. Men når det kunne glide så meget på Falck-opgaven, er det, fordi vi ikke arbejdede systematisk nok med etik,” fortalte Espen Højlund i det seneste nummer af Journalisten.

Espen Højlund understregede, at Advice handlede uetisk, men ikke begik noget ulovligt i forbindelse med Falck-sagen.

De seneste måneder har Advice lavet et sæt etiske retningslinjer, der blandt andet indeholder en whistleblower-ordning og en udpegning af en intern risikomanager på bureauet.

Advice har desuden lavet en intern undersøgelsen, hvor 3.500 kundesager fra de seneste år er blevet gennemgået for at afdække, om der var andre eksempler på dårlig etik. Det var ikke tilfældet, viste undersøgelsen.

0 Kommentarer

Læs også

Falck-sagen førte til selvransagelse: ”Der skal ske noget nu”

Falck-sagen førte til selvransagelse: ”Der skal ske noget nu”

10. MAJ 2019

Negative tip om Bios væltede ind – i virkeligheden stod Falck bag

31. JANUAR 2019
Skarp kritik af Advice efter Falck-sag: Bør være på statens sorte liste

Skarp kritik af Advice efter Falck-sag: Bør være på statens sorte liste

17. JUNI 2019