Debat: Hvis det ligner en and …

”Selv om vi i skåltaler kalder medierne for den 4. statsmagt, så tror jeg ikke på, at Bios’ mangel på reddere skal tilskrives medierne,” skriver Kristoffer Høst-Madsen

Der er virkelig mange, der rapper med på Falck-sangen. Bevares, sagen involverer mange millioner og højt respekterede journalister og kommunikatører, så naturligvis er alles opmærksomhed rettet mod Falck-sagen.

Sagen har genåbnet jagtsæsonen på kommunikatører; the dark side, firmaløgnerne, spindoktorerne, storkapitalens lakajer eller blot arrogante røvhuller. Kommunikatører har gennem årene fået mange øgenavne, og selv er jeg mest glad for titlen firmaløgner. Den titel har sgu noget schwung over sig. Firmaløgner!

Nu er der så en flok højtflyvende medlemmer af forbundet, der ønsker alle kommunikatører ud af det gode selskab på grund af Falck-sagen.

Og når de journalistiske fanebærere flyver allerhøjest, så er kommunikatørerne stort set skyld i hele Bios ulyksalige optræden på dansk grund. Derfor skal hele kommunikationsbranchen da have endefuld. Det manglede da bare. Og forbundets ankermand på projektet ”Fagenes Fremtid”, Søren Schultz Jørgensen, begrunder afklapsningen: ”… når nogle af de mest velrenommerede mennesker kan lave noget, der er så beskidt, giver det anledning til at diskutere, om der er et generelt problem i branchen.”

Men inden vi kammer helt over og giver K-folkene skylden for verdens undergang, så er det da værd at notere, at Bios ikke levede op til kontrakten med regionen, hvilket udløste en bod i henhold til kontrakten. Og det førte i sidste ende til selskabets konkurs. 

Det er naturligvis meget ufint af Falck, at de støvsugede hele regionen for reddere. Derved blev Bios’ mulighed for at leve op til kontrakten obstrueret. 

Men selv om vi i skåltaler kalder medierne for den 4. statsmagt, så tror jeg ikke på, at Bios’ mangel på reddere skal tilskrives medierne. Jeg er helt overbevist om, at Falcks jobtilbud til redderne har spillet en meget større rolle i den enkelte redders beslutning.

Det er også værd at notere, at der ikke er nogen hits på ”Bios” ved søgning hos Pressenævnet, så pressedækningen må jo formodes at være i orden – uanset hvem der agerede i kulissen. Det kan derfor godt være, at kreative kommunikatører har brugt ufine metoder, men de har ikke fyldt journalisterne med løgn på løgn.

Og som sædvanlig har journalister faktatjekket og givet Bios adgang til at svare på kritikken, så vi kan vel alle blive enige om, at mediedækningen ikke var en and.

Kristoffer Høst-Madsen, freelance firmaløgner

0 Kommentarer