Edward Snowden taler på Fagfestival

Whistleblower Edward Snowden gæster Fagfestival via videolink. »Det er virkelig svært at komme igennem og få en aftale med Edward Snowden, så jeg er glad for, at det er lykkedes,« siger festivalchef  

Dansk Journalistforbund har lavet en aftale med verdens mest jagtede whistleblower, Edward Snowden, om, at han optræder ved årets Fagfestival. Edward Snowden kommer dog ikke selv til at befinde sig i Odense Congress Center under Fagfestival 20. og 21. november 2016. Hvis han forlader Rusland, risikerer han nemlig at blive udleveret til de amerikanske myndigheder. Derfor optræder han via et videolink fra Moskva.

»Det er virkelig svært at komme igennem og få en aftale med Edward Snowden, så jeg er glad for, at det er lykkedes. Vi prøvede også i 2014, men dengang var det ikke muligt,« siger programchef på Fagfestival Hans Jørgen Dybro.

På Fagfestival skal Edward Snowden blandt andet fortælle sin egen historie, men også tale om journalister og mediefolks stigende risiko for at blive overvåget – og hvilke konsekvenser det kan have for blandt andet kildebeskyttelse.

»Vores vinkel er, hvordan journalister og mediefolks arbejdsforhold har ændret sig på grund af overvågningen,« siger Hans Jørgen Dybro.

Det er blandt andre journalistpraktikant og forfatter til bogen ’Cryptoguide for journalister’ Freja Wedenborg, der har formidlet kontakten til Edward Snowden.

Ud over Edwards Snowdens medvirken sætter Fagfestival fokus på overvågning ved for eksempel at lave workshops, hvor man kan få tjekket, om ens mobiltelefon og bærbare computer er sikret mod overvågning.

Hans Jørgen Dybro siger, at det meste af programmet for Fagfestival forventes at være klar i midten af juni. På programmet er allerede nu blandt andre den svenske professor og guru inden for pædagogiske visualiseringer Hans Rosling, den danske AOL-chef, Jimmy Maymann, og forfatter til tv-serien 'The Wire', David Simon.

1 Kommentar

Kim Elmose
29. FEBRUAR 2016
Godt skuldret Hans Jørgen
Godt skuldret Hans Jørgen Dybro & Co - også med de øvrige talere (glæder mig til Rosling ) OG workshops med hands-on for deltagerne ift privacy og sikkerhed.

Glæder mig :-)