DJ hilser forslag om sikker mail-adresse til alle velkommen

Alle medlemmer bør få en krypteret mail-adresse, når de melder sig ind i DJ. Det mener Journalistens blogger Kurt Westh. Et godt og velmenende forslag, siger DJ's formand, Lars Werge

"Når du bliver medlem af Dansk Journalistforbund, får du tilbudt et pressekort.  Jeg mener også, du burde få tilbudt en sikker krypteret mail-adresse."

Sådan lyder forslaget fra Kurt Westh Nielsen i et blogindlæg her på siden fra sidste uge. 

Han foreslår desuden, at DJ opretter et online-opslagsværk, hvor kilder og kontakter trygt kan søge i alle medlemmer og tage kontakt uden at frygte at blive overvåget.

DJ-formand Lars Werge hilser Kurt Wesths forslag om at tilbyde medlemmerne en sikker krypteret mail-adresse velkommen:

»Jeg synes, det er et godt og velmenende forslag. Og det rammer lige ned i den diskussion, som foregår på rigtig mange felter lige nu,« siger han til Journalisten. 

En digital konvolut

Kurt Westh er medlem af ”arbejdsgruppen vedrørende cybersikkerhed og overvågning” i Dansk Journalistforbund. Hans forslag kommer blandt andet på baggrund af Justitsministeriets forslag om sessionslogning.

"Det er vel de færreste, som uden betænkeligheder ville ønske, at alt, hvad de skriver i e-mails, kan offentliggøres eller bruges imod dem. Men når vi kommunikerer uden sikker kryptering, svarer det til at sende åbne postkort til hinanden. Journalistforbundet kan så at sige tilbyde den digitale konvolut," skriver Kurt Westh.

Selv om Lars Werge er positivt stemt over for forslaget, vil han ikke love, at det bliver til virkelighed. Han er dog fuldstændig enig med Kurt Westh i, at cybersikkerhed bliver et stadig vigtigere emne. Også i DJ.

»Jeg kan bare ikke love, at det bliver til virkelighed i DJ-regi, før jeg ved, hvordan det rent praktisk kan lade sig gøre, og hvad det måtte koste af penge. Jeg forestiller mig nemlig ikke, at det er gratis,« siger Lars Werge.

Forskellige behov blandt medlemmerne  

DJ-formanden fortæller, at arbejdsgruppen om cybersikkerhed i DJ fint kan kigge på et forslag som det, Kurt Westh rejser i sin blog. 

»Det giver god mening, at vi prøver at tale om, hvordan vi i fællesskab udvikler noget, som både er nice-to-have, men som også dækker et need-to-have-behov. Nogle medlemmer vil måske føle, at der er et tydeligt behov for det her, mens andre måske vil sige, hvorfor skal vi have det? Men det er sådan noget, vi skal finde ud af,« siger Lars Werge.

Han fortæller, at DJ lige nu er i gang med det politiske påvirkningsarbejde, hvor man gør alt, hvad man kan for at kæmpe imod den logningsbekendtgørelse, som Justitsministeriet vil have gennemført.

1 Kommentar

Nalle Kirkvåg
11. FEBRUAR 2016
Jeg 'stemmer' for - og gerne
Jeg 'stemmer' for - og gerne til ALLE medlemmer!