
I den kommende tid skal DR både leve op til myndighedernes corona-restriktioner og varetage sin rolle som public service-medie og bedrive folkeoplysning. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
I morges lød DR P1 ikke, som den plejer. Lytterne kunne høre popmusik på kanalen, der ellers normalt sender taleradio.
Det skyldes, at DR har lagt om i programmerne, aflyst dele af sendefladen og nedbemandet som følge af coronakrisen i Danmark.
Et led i omlægningen er, at P4 og P1 sender sammen i store dele af dagsfladen. For eksempel om morgenen.
Tidligere i dag kunne Berlingske fortælle, at DR har fået kraftig kritik for sammenlægningen af de to radiokanaler.
Flere lyttere har klaget over fusionen på sociale medier, og mange er utilfredse med, at der er for meget musik og for lidt oplysning om krisesituationen i Danmark.
Det virker helt skørt at @P1radio spiller popmusik på et tidspunkt hvor vi mere end nogensinde har brug for en taleradio med løbende nyhedsopdatering, debat og formidling af troværdig viden. #dkmedier
— Mads Brügger (@MBrgger) March 13, 2020
@P1Morgen vil I lægge lidt info op om det nye format? Fint at slå programmer sammen i denne tid – men jeg håber at I vil prioritere nyhedsdelen over musikken i denne tid, hvor I står som et fyrtårn for kvalitetssikret viden ?
— Rikke Søgaard Berth (@RSBerth) March 13, 2020
Lidt for meget musik
DR’s nyhedsdirektør, Sandy French, anerkender over for Journalisten, at der var lidt for meget musik i morgenfladen i morges. Men hun forklarer, at det er en svær balance.
”Vi er i en situation, som vi aldrig har været i før. Det handler om at finde den rette balance, og det er vi i fuld gang med nu,” siger Sandy French.
Derfor er fladen justeret allerede her til eftermiddag.
”Jeg synes også, der var lidt for meget musik. I eftermiddag vil vi spille markant mindre musik. Vi eksperimenterer, mens vi kører, og vi gør os rigtig meget umage med at forsøge at løse opgaverne så godt som overhovedet som muligt med de ressourcer, vi har til rådighed.”
De fleste i DR arbejder hjemmefra
I de kommende to uger skal størsteparten af DR’s medarbejdere arbejde hjemmefra. Det er en stor udfordring for mediehuset, fortæller Sandy French.
”Jeg synes ikke, det er skønt at lukke flader og programmer ned. Jeg er bare nødt til at se på helheden om, hvordan vi bedst løser vores samlede opgave,” siger Sandy French.
Sandy French oplyser, at DR vurderer situationen fra dag til dag.
”Hvis vi vurderer i morgen, at vi kan udkomme med ’P1 Morgen’, så gør vi det. Der er ingen i hele verden, der er mere optaget af, at vi får så meget folkeoplysning ud som muligt,” siger Sandy French.
4 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Men jeg var jo ikke skræmt. Vi havde beundret "myndighederne", der er netop det: myndige, professionelle, hårdt arbejdende, sympatiske hele bundtet. De ved ikke alt, men de stoler på vores medvirken.
Først nu ved nattetide og jeg kan ikke sove, forstår jeg uroen dagen igennem. Det dér ondt i halsen var jo hverken begyndende corona eller hysteri. Det var det med P1.
Et totalt chok at tænde for P1Morgen fredag og høre... andre må fagligt gennemgå numrene og snakken indimellem, jeg slukkede, tændte, nej, det går ikke, slukkede, tændte, gik så over på Radio4, som er taleradio, senere på dagen svensk P1, lige nu BBC4, alt at foretrække frem for noget P1/P4, som jeg nu forstår skal køre nogenlunde i én grød 7 timer daglig.
Indtil nu ingen dødsfald, men coronaen dræbte som det første P1.
Ingen oplysninger, som jeg kunne finde på de håbløse DR-hjemmesider, men jeg fattede det op ad dagen. Noget med hjemsendelse. Lærere er også hjemsendt, men underviser ungerne vha. al mulig hokuspokus, hvad finder DR mon på?
P2, P3, P4, P7, P8 kører, alle har de deres styrker og deres MUSIK! pop, rock, jazz, klassisk, men måske en dag man bliver syg, sløj, alene. Det er udsigten lige nu. Så vil jeg gerne høre P1 snakke. Public service radio. "DR vurderer situationen fra dag til dag". Spørg lytterne. Det her er i hvert fald noget af det mest kiksede, jeg har oplevet.