DR-journalister uenige med ledelsen om lydfil

Tillidsmand i DR Nyheder, Dines Boertmann, kan ikke forstå, hvorfor journalisterne i DR ikke må bruge den lydfil, som en DR-medbarbejder optog og videregav til Christoffer Guldbrandsen.

Tillidsmand i DR Nyheder, Dines Boertmann, kan ikke forstå, hvorfor journalisterne i DR ikke må bruge den lydfil, som en DR-medbarbejder optog og videregav til Christoffer Guldbrandsen.

Ifølge tillidsmand i DR Nyheder, Dines Boertmann, ligger DR inde med oplysninger, der angiveligt dokumenterer, at Jacob Winther lækkede de fortrolige oplysninger til TV 2 i 2007. Dines Boertmann siger til Politiken.dk, at han ikke forstår, hvorfor ledelsen i DR ikke vil bruge lydfilen.

»Det er et problem, at vi helt tydeligt sidder med nogle informationer i vores organisation, som indgår i en aktuel og mildest talt højspændt historie, og man pludselig bedømmer det som værende ubrugeligt materiale«, siger Dines Boertmann til Politiken.dk.

Kenneth Plummer sagde i går til Journalisten.dk, at lydfilen blev optaget uden om DRs systemer, og at den derfor ikke er i besiddelse af filen. Men selv hvis lydfilen skulle dukke op igen, så kommer det ikke på tale at offentliggøre den.

»Filen er blevet til i strid med vores programetik, som er ret skrap i forhold til at bruge skjulte optagelser. Der er nogle krav om, at man skal søge skriftlige tilladelser hos sin chef på forhånd. Og så skal man desuden i ansøgningen kunne argumentere for, at det er absolut nødvendigt. Der er også andre forhold i vores programetik, som ikke er overholdt i den her sag,« sagde Kenneth Plummer.

Dines Boertmann kan dog ikke se, hvorfor der i en sag af så vigtig karakter ikke må bruges skjulte optagelser.

»Når man ser, at forbrugermagasinet 'Kontant' så sent som i går er fuldt af skjulte optagelser – også via telefon – så er det jo lidt overraskende, at man reagerer, som man har gjort her«, siger han til Politiken.dk

Dines Boertmann har fået flere henvendelser fra kollegaer, der er ilde berørt af sagen. På den ene side skal de grave efter gode historier, men på den anden side har ledelsen kendskab til inkriminerende beviser, som de skal se bort fra.

»De er udmærket klar over, at der ligger et materiale et sted, som direktionen har sagt, at de ikke må bruge. De får altså ikke fat i den optagelse, med mindre de skaffer den andetsteds fra. Så bliver det virkelig pikant, for må de så bruge den?« spørger Dines Boertmann.

5 Kommentarer

Johannes Jensen
13. FEBRUAR 2010
Re: DR-journalister uenige med ledelsen om lydfil
Ingen havkatte i hyttefadet længere. Kun dovne algeædere, der forlængst har adopteret en lønarbejderidentitet. Plummer kommer. Gem Jer.
Ellisabeth Rift
12. FEBRUAR 2010
Re: DR-journalister uenige med ledelsen om lydfil

 

Kære journalister!

Vi begriber ikke at I forholder jer så passive; hvorfor nedlægger I ikke arbejdet på DR i sympati med den fyrede medarbejder?

Lad os nu se lidt mandsmod! Stop K. Plummers urimeligheder!

Hilsen

Elisabeth Rift og Jesper Willumsen

 

Mathias Bencke Fremmen
12. FEBRUAR 2010
Re: DR-journalister uenige med ledelsen om lydfil
Kære Jan,

Journalisten.dk har talt med Dines Boertmann, men han ønskede ikke at kommentere sagen yderligere. Derfor stammer alle hans citater fra Politiken.dk, hvilket der også gøres opmærksom på tre gange.

 

Til Politiken.dk siger Dines Boertmann blandt andet:

»Det som er lidt underligt, er at hvis den er trukket ned som en lydfil - og det må den jo være, for ellers kunne den ikke komme over til Guldbrandsen - er den relativt nem at sprede, og derfor må den forefindes et eller andet sted«

Og:

»De er udmærket klar over, at der ligger et materiale et sted, som direktionen har sagt, at de ikke må bruge.«

Jeg mener derfor, der er belæg for at skrive, at Dines Boertmann mener, DR Nyheder ligger inde med oplysninger, der angiveligt dokumenterer, at Jacob Winther lækkede de fortrolige oplysninger til TV 2 i 2007.

Venligst,

Mathias Bencke Fremmen
Journalisten

Jan Eskildsen
12. FEBRUAR 2010
Re: DR-journalister uenige med ledelsen om lydfil

Journalisten skriver:

"Ifølge tillidsmand i DR Nyheder, Dines Boertmann, ligger DR inde med oplysninger, der angiveligt dokumenterer, at Jacob Winther lækkede de fortrolige oplysninger til TV 2 i 2007. Dines Boertmann siger til Politiken.dk, at han ikke forstår, hvorfor ledelsen i DR ikke vil bruge lydfilen."

 Det er ike det der står i Politiken. Har Journalisten selv talt med Dines, eller er vi vidne til endnu en lapsus her? 

 

Politiken skriver:

"Public service stationen DR ligger nemlig med stor sandsynlighed inde med det afgørende bevis i jægerlæksagen - selve den optagelse, som viser hvem som lækkede oplysningen om jægersoldaternes mission i 2007." 

Jesper Høberg
12. FEBRUAR 2010
Re: DR-journalister uenige med ledelsen om lydfil
Ja, det er da også højest mærkværdigt. Ikke mindst i lyset af, at DR torsdag 11. februar i TV Avisen ikke var forhindret i at bringe en båndet samtale med Jacob Winther. Samtalen lyser langt væk af at være en baggrundssnak, hvor interviewofferet har en klar forventning om ikke at blive citeret for noget, hvilket han da også har sagt efterfølgende. Men her er det åbenbart ikke et problem at afspille den skjulte optagelse offentligt. DR er syltet ind i denne sag, og stationens optræden bliver mere og mere prekær

Flere