Lydfil koster DR-journalist jobbet

Den DR-journalist, der optog en lydfil og videregav den til filminstruktør Christoffer Guldbrandsen, fratræder sin stilling i DR og afleverer lydfilen under protest.

Den DR-journalist, der optog en lydfil og videregav den til filminstruktør Christoffer Guldbrandsen, fratræder sin stilling i DR og afleverer lydfilen under protest.

Tirsdag meldte DR ud, at det var en DR-journalist, der i hemmelighed optog en telefonsamtale, der angiveligt bærer belastende oplysninger om forsvarsministerens pressechef Jacob Winther. Lydfilen blev senere videregivet til filminstruktør Christoffer Guldbrandsen.

Nu meddeler DR i en pressemeddelelse, at journalisten efter fælles forståelse med ledelsen har valgt at fratræde sin stilling i DR Oplysning.

»Vi har haft en dialog med den pågældende medarbejder, og vi er enige om, at en fratrædelse er den eneste rigtige løsning denne situations alvor taget i betragtning,« siger DRs generaldirektør Kenneth Plummer i pressemeddelelsen.

Dansk Journalistforbund har bistået DR-journalisten under personalesagen, og på forbundets hjemmeside fortæller advokat Jette Kayerød Christensen, at den omdiskuterede lydfil nu er overgivet til DRs ledelse.

»Medlemmet har ligeledes i dag afleveret en lydfil til DR. Det er sket under protest, idet han opfatter samtalen på filen som en privat samtale,« siger Jette Kayerød Christensen.

2 Kommentarer

Peter Hansen
13. FEBRUAR 2010
Re: Lydfil koster DR-journalist jobbet

Hvordan kan en lydfil der er blevet optaget med DR´s udstyr, DR´s telefon i arbejdstiden være en privat samtale og hvor mange mennesker optager private samtaler i arbejdstiden, hvormange mennesker optager telefonsamtaler med vennerne.

Hvis en mine venner optog vor samtaler så ville jeg nok mene at der var et eller andet galt. På den anden side så kan man ikke udelukke at Nils Giversen lider af en begyndende demens der gør at han har svært ved at huske hvad han taler med folk om.

Et er sikkert og det er at den forklaring er lidt langt ude.

Ellisabeth Rift
12. FEBRUAR 2010
Re: Lydfil koster DR-journalist jobbet

Hvis den lydfil er privat ejendom, hvad kommer det så Kenneth Plummer ved?

Forklar, forklar!

Den pågældende DR-medarbejder har afleveret lydfilen under protest, siger Journalisten.

Ingen, her i familien, forstår sagen. Hvorfor forlanger K. Plummer lydfilen, hvis den vitterlig er privat. Har nogen spurgt Plummer herom? Har K. Plummer bevis på at lydfilen er lavet i DR-huset? Og om den så var, kan en DR-journalist så alligevel lave en privat fil i arbejdstiden/frokostpausen? 

Hvorfor bliver han fyret? På hvilket grundlag? Og hvordan kan det både være under forståelse og protest?

Hilsen Rift og Willumsen fra Møn