Dk4’s nye radio er i luften med dansktop og uden nyheder

Der er masser af dansktop og folketingsdebat i æteren på Dk4's nye radiokanal. ”Det er da genialt,” lyder det fra radiodirektøren

”Vi lyder ikke som noget andet, der er derude. Man spiller aldrig Shu-bi-dua, Lis og Per eller Richard Ragnvald på P1. Det spiller vi.”

Sådan lyder det fra kommunikationsdirektør og radiodirektør for Danmarks nye digitale radiokanal med navnet Dk4DAB.

Det er Dk4, der står bag kanalen, der har sendt siden 2. december. De var en af tre stationer, som havde budt på at drive den nye dab-kanal, der var i udbud. Den gik i sidste ende til Radio Loud og ikke til hverken Dk4 eller Radio24syv, der var de andre kandidater.

Siden har der været stor debat om valget af Radio Loud – særligt den proces og de udregninger, der lå bag valget.

Og mens det fandt sted, gik Dk4 stille og roligt i gang med at lave deres egen radio.

”Da Loud vandt, kiggede vi på hinanden og tænkte; alle de der politiske bestemmelser og krav uden særlig meget kreativitet, det kan vi godt gøre uden dem – og uden pengene,” siger Steen Andersen, der er kommunikationsdirektør og radiodirektør for Dk4DAB.

Podcast og dansktop

På Dk4DAB kan man mellem 00 og 06 høre taleradio, der består af podcasts, som Dk4 selv har produceret – blandt andet ved at bruge lydsiden fra deres allerede eksisterende programmer fra tv.

Når de andre radiokanaler sender nyheder mellem 06 og 08, kan lytterne på Dk4DAB i stedet høre dansktop.

”Så når man sidder i sin bil og bliver godt deprimeret over nyhederne, kan man tune ind på os og høre god musik, man bliver i godt humør af,” siger radiodirektør Steen Andersen.

Resten af dagen er der enten flere podcasts, og ellers sendes der live fra Folketingssalen, så man kan høre udvalgsmøder, samråd eller debatter fra salen.

”Jeg synes, at hele vores demokratiske tilgang med at sende folketingsmøder er en enestående chance for at lære, hvordan demokratiet er, og i weekenden er der podcasts, hvor det analyseres.”

”Nu kan man få alt det bare ved at åbne sin dab-radio. Det er da genialt.”

Live fra 17. februar

Fra den 17. februar starter det første liveprogram – et program, hvor Steen Andersen selv er vært – som handler om dansk jazz.

Steen Andersen vil ikke komme præcis ind på, hvor mange penge Dk4’s radio koster, men fortæller, at det er ”et meget lille etcifret millionbeløb”.

”Man kan ikke lave det samme, som det udbud krævede, uden de penge, man også fik med,” siger han.

Ifølge Steen Andersen er økonomien en af grundene til, at Dk4DAB ikke skal sende nyheder.

”Det er det dyreste, man kan producere. Vi har ikke midlerne. Havde vi vundet udbuddet, havde vi med glæde lavet det, men nu gør vi noget andet for virkelig få midler med de kræfter, der allerede er i huset.”

Ud over det mener han, at der ikke er et behov for flere nyheder i dansk radio.

”Nyheder er der rigtig meget af mange andre steder, den seneste statsfinansierede FM-kanal (Radio4, red.) har anstrengt sig meget for at lyde som P1. Det lykkes rigtig godt, så det behøver vi ikke mere af.”

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Skæbnetime for radiokanaler: ”Selvfølgelig har jeg ondt i maven, jeg er ved at gå til”">

Skæbnetime for radiokanaler: ”Selvfølgelig har jeg ondt i maven, jeg er ved at gå til”

22. OKTOBER 2019

Ny konkurrent på banen til Radio24syv – Dk4 har også lagt billet ind på DAB-kanal

20. SEPTEMBER 2019