Godt syv år efter den "mindst ringe" skiftede til tabloid-formatet, relanceres Information. Det sker med en helt ny 1. sektion, som bygges op med flere tempi og temperamentsskifte. Ansv. chefredaktør Christian Jensen afslører her den ny avis.
Logoet er det samme. Den røde prik over i'et er der stadig. Og det skrevne ord er stadig det absolut altafgørende. Det, som chefredaktøren kalder "informations DNA".
»Vi hylder ordet. Det har vi altid gjort. Og det gør vi også med den ny udgave af Information,« fortæller Christian Jensen, som nu har stået i spidsen for avisen i godt halvandet år.
Men det er alligevel en noget mere moderne, ren og letlæselig udgave af Information, som læserne får i hænderne i overmorgen. Først og fremmest fordi avisen har købt en helt ny skrifttype udviklet af dagbladet Los Tiempos i Spanien, og som Information til eget regi har fået døbt iFont. Den har mere krop og karakter, men fylder dog væsentligt mindre. Og derfor bliver udtrykket lettere – eller luftigere, om man vil.
»Vores avis i dag har en høj kvalitet. Det journalistiske indhold er i top, men præsentationen har nok været lidt gråt i gråt,« fortæller Christian Jensen til Journalisten.dk.
Han er dog ikke blind over for, at Information mange gange vundet priser for netop avisens design. Men det har ofte været for forsiden, selvom den seneste guldpris blev vundet for et opslag.
»Kigger man ind i avisen, så har man følelsen af, at forskelligt indhold bare er puttet i forskellige forme. Og der har vi spurgt os selv, hvad skal Information i virkeligheden på print? Og har så været inde at tænke 1. sektion på en helt ny måde.«
Overordnet betyder det et nyt flow, hvor man arbejder med forskellige tempi og temperamentsudtryk.
Allerede forsiden er enklere i sit udtryk og så følger en helt ny side 2 med dagens leder og et fast panel af kommentatorer, som sørger for en såkaldt "personligt signeret indgang" til avisen. Eksempelvis skal Annegrethe Rasmussen fra Washington DC skrive "Udefra" om mandagen, Lasse Jensen "I medierne" om onsdagen (som ikke bliver det samme som Mennesker & Medier) og endvidere får Katrine Yde og Anders Haahr lov til at boltre sig med "10'erne" om fredagen.
»Målet er, at læserne oplever forskellige indtryk og udtryk hele vejen igennem 1. sektion. Og der har vi nytænkt avisens struktur, hvor vi to gange i løbet af 1. sektion lader den visuelle oplevelse gå forud for den tekstuelle.«
Med andre ord vil Information fra og med på torsdag give plads til store illustrationer, grafikker, fotos og visualiseringer, der evner at fortælle en historie mindst lige så indholdstungt og relevant som selv de bedste tekster.
»Det vi vil er at få bevæget printavisen i retning af magasinets kvalitet og udtryk – uden at forlade den siterende følelse, som dagbladet har,« siger han og understreger, at visuelt bårne sider også kan byde på tyngde.
»Det her er også fordybelse, for man kan have fordybelse på mange niveauer. Også visuelt. Og fordybelse forlader vi ikke,« erklærer Informations ansv. chefredaktør, der gerne vil have læserne til at stoppe lidt mere op undervejs i læsningen.
»Vores journalistik skal præsentere sig på en måde, hvor læserne siger: Hvad sker der her. Og som både stimulerer eftertænksomheden og det umiddelbare indtryk.«
Hvorvidt Informations vidensbegærlige læsere er klar til det noget mere lette udtryk er dog ikke efterprøvet.
»Vi har ikke lavet fokus-gruppe undersøgelser, men jeg er helt sikker på, at det er noget læserne gerne vil have,« siger Christian Jensen.
Den ny Information reducerer i øvrigt antallet af spalter pr side fra 6 til 5, tv-stoffet udvides 50 pct. (ny på listen er Sverige 1, 2 og Discovery) og der indføres en grøn kontrastfarve til den røde, som eksempelvis skal markere starten på debatsiderne. Alt sammen for at gøre det lettere at navigere igennem avisen.
Bag Informations nye design står firmaet Mega Design.
DET NYE LOOK:
Sådan ser forsiden af Information ud i dag. Og her kan du se et eksempel på det ny look, som Information bliver designet efter fra og med på torsdag. Bemærk eksempelvis, at der også i Informations navne-logo er anvendt ny skrifttype.
Debat-siderne har også nyt design – blandt andet markeret med grøn farve og et eksempel kan ses her.
PS: Du er meget velkommen til herunder at sige din mening om Informations design-skifte.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Den er nydelig. Meget meget simpel og ryddelig - jeg er spændt på, hvordan en artikel vil blive præsenteret, hvis det ikke lige er en æble-grafisk nyhed. Kommer der rubrikker, underrubrikker, manchetter, brødtekst eller lignende i det store "tomme" midterfelt?
Savner den mangfoldige forside med masser af appetitvækkere. Men den slags hører vist fortiden til.
Fontene er meget harmonisk afstemt. Det virker næsten, som om der kun er en enkelt ud over titlen.
Det nu kantede f og r er også ok. Ikke så meget dér. Med kanterne bliver Informations navn sendt et par årtier frem i tiden. Det skal de nok blive glade for :-)