Computerworld skærer ned

IDG Danmark, der blandt andet udgiver Computerworld, skærer cirka hver tiende stilling på grund af den økonomiske afmatning.

IDG Danmark, der blandt andet udgiver Computerworld, skærer cirka hver tiende stilling på grund af den økonomiske afmatning.

»Det er korrekt, at vi skærer otte jobnumre, som jeg kalder det,« siger Søren Queitsch, direktør i IDG Danmark til Journalisten.dk.

IDG Danmark beskæftiger cirka 80 ansatte og udgiver blandt andet Computerworld og PC World. En del af medarbejderne arbejder på tværs af udgivelserne, men fire af de otte stillinger, der nedlægges, har »Computerworld-stempler på ryggen,« som direktøren siger.

Søren Queitsch oplyser, at tre medarbejdere er blevet afskediget i går – heraf én redaktionel. Resten af stillingerne er skåret ved at »rykke rundt på forskellige projekter«. Enkelte stillinger bliver således ikke genbesat, mens andre ifølge direktøren aldrig har været besat.

»For det første har væksten ikke været så kraftig, som vi forventede, da vi lagde budgetter for et år siden. Lavkonjunkturens omfang kom bag på os. For det andet har en meget stor del af vores kunder udgangspunkt i den amerikanske økonomi. Sidste år kom fire af vores fem største kunder fra USA. I år kun én. Vi må bare erkende, at kunderne med base i amerikansk økonomi har trådt kraftigt på bremsen,« siger Søren Queitsch.

»Vi tror, det her kommer til at tage lidt længere tid, end at det kan klares ved at spare lidt hist og her. Så vi har valgt at sætte hele produktionsapparatet ned i et lavere gear, indtil økonomien løfter sig, hvilket vi ikke forventer før 2010,« siger Søren Queitsch.

Så sent som den 28. marts i år forlod chefredaktør Mikael Lindholm koncernen med øjeblikkelig virkning. Han blev afløst på posten af Jan Horsager, der ikke ønsker at udtale sig om afskedigelserne, men henviser til direktøren for kommentarer.

0 Kommentarer