Andreas Marckmann Andreassen ansat på Journalisten

I en ny stilling skal han være med til at skabe samme dybde online, som Journalisten har i det trykte magasin, samt skabe samspil mellem magasin og web

Helt ny. Og alligevel en kending. Andreas Marckmann Andreassen løb med jobbet som Journalistens nye reporter, da der skulle vælges mellem cirka 50 ansøgere.

Andreas Marckmann Andreassen, der blev uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010, er 26 år gammel. Han har indtil nu været freelancejournalist, og blandt andet fast tilknyttet Journalisten, siden han blev færdiguddannet. Andreas Marckmann Andreassen har også været ansat som vikarierende webredaktør i næsten et år.

Fra 1. maj er han ansat i en fast stilling, hvor han får særligt ansvar for at lave klassisk researchkrævende journalistik og præsentere den i både nye og klassiske fortælleformer på tværs af platforme. Journalisten vil øge samspillet mellem det trykte magasin og web og udnytte den merværdi, hver platform kan give.

»Med ansættelsen af Andreas tager vi det næste skridt i en udvikling, Journalisten har været i de seneste to år. Vi vil give vores primære modtagere, medlemmerne af Dansk Journalistforbund, mindst lige så høj kvalitet på hjemmesiden og i nyhedsbreve, som de er vant til at få i magasinet,« siger Øjvind Hesselager, ansvarshavende redaktør på Journalisten og journalisten.dk.

»Andreas skal selvfølgelig ikke løfte opgaven alene, redaktionen er i fuld gang, men med en ekstra journalist får vi ressourcerne til at løfte de fortælleformer online, som så mange taler om, men færre gør noget ved.«

Journalisten har gennem det seneste år skruet ned for antallet af historier online, som bygger på ”skræl” af andres historier. I stedet har redaktionen brugt flere ressourcer på at udvikle egne vinkler og sætte fokus på egenproduceret indhold.

»Det betyder, at der bliver færre redaktionelle elementer, men til gengæld flere egenhistorier. Vi vil lave unikt indhold til unikke brugere, og i stedet for at bruge dygtige journalister til at skrive andre dygtige journalisters historier af, vil vi linke til dem – og så bruge tiden på at lave vores eget stof,« siger Øjvind Hesselager.

Andreas Marckmann Andreassen har som freelancejournalist leveret længere journalistiske formater til en række elektroniske og trykte medier, ligesom han har været flittig foredragsholder og underviser. Han er forfatter til Håndbog i EU for journalister, der udkom i 2011. Året efter blev han nomineret til Kristian Dahls Mindelegat ”fordi han med sin store viden om EU har været med til at give både borgere og andre journalister mere indsigt i EU”.

1 Kommentar

Annegrethe Rasmussen
19. MARTS 2013
Det var godt! Og på tide.
Det var godt! Og på tide. Tillykke - til begge parter :-)