Altinget opruster i EU – hyrer korrespondent fra Politiken

Efter 14 år på Politiken skifter avisens europaredaktør Thomas Lauritzen til Altinget. Han skal bl.a. være vært på en ny podcast om EU. ”EU-stoffet er jo ikke blevet mindre vigtigt af den krise, EU-samarbejdet er i. Tværtimod. Vi skal være mere offensive,” siger han

I dag består Altingets redaktion i Bruxelles af EU-redaktør Rikke Albrechtsen og en journalistpraktikant. Men fra 9. oktober bliver redaktionen en mand større.

Det sker, når Politikens europaredaktør Thomas Lauritzen skifter job og bliver Europa-analytiker for Altinget. Han skal være vært på en ny podcast om EU, der får premiere senere på året. Desuden skal han styrke Altingets dækning af Brexit-forhandlingerne.

”I en tid, hvor mange medier ruster ned – også på EU-stoffet – ruster Altinget op. De er et medie, der hele tiden prøver nye ting. Og det er fagligt interessant, synes jeg,” siger Thomas Lauritzen til Journalisten.

Han har dækket Europa i mere end to årtier for Aktuelt, Danmarks Radio og senest Politiken.

”Til at begynde med kommer jeg især til at skulle være med til at udvikle en ny podcast om EU. Det glæder jeg mig til. Jeg har altid holdt meget af at lave radio, og podcast er et spændende medie, der udvikler sig rigtig meget i Danmark lige nu,” siger Thomas Lauritzen.

Medierne må ikke give op over for EU

I en pressemeddelelse udtaler Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, at mediet vil styrke dækningen af Brexit og EU-parlamentet for at bringe europæisk politik tættere på danskerne.

“Brexit får enorm betydning for både EU og Danmark, og som nichemedie vil vi gerne tilbyde landets bedste dækning af processen og dens konsekvenser”, siger Jakob Nielsen.

Også Thomas Lauritzen selv understreger, at EU og europæisk politik er vigtigere end nogensinde før.

”Jeg mener, alle danske medier burde være mere offensive og satse mere på at fortælle om EU. EU-stoffet er jo ikke blevet mindre vigtigt af den krise, EU-samarbejdet er i. Tværtimod. Vi skal være mere offensive, og der er god grund til at prøve at finde nye måder at formidle på,” siger han.

Hvordan vil du få de danske mediebrugere til at interessere sig mere for, hvad der foregår i EU?

”Én ting, vi i hvert fald ikke må gøre som medier, er at give op. Vi må ikke sige, at det er for vanskeligt stof. Det er en opgave, vi skal løfte. Men min erfaring er faktisk, at hvis man gør en indsats for at fortælle det på en spændende måde, så er der mange interesserede,” siger Thomas Lauritzen.

Mere i dybden med stoffet  

Altingets EU-podcast bliver en ugentlig podcast målrettet et publikum af særligt EU-interesserede og politisk interesserede danskere.

”De skal kunne få et overblik meget hurtigt på en forhåbentlig sjov og interessant måde. Over hvad der er sket og kommer til at ske. På den måde er det lidt anderledes end at dække EU for stort mainstream medie. Her bliver der mulighed for at gå lidt dybere og mere detaljeret til værks,” forklarer Thomas Lauritzen.

Han understreger, at han holder meget af Politiken, og at han kommer til at savne avisen.

” Men efter 14 år på Danmarks bedste dagblad er det på tide, at jeg prøver kræfter med noget nyt og anderledes,” siger han.  
 

0 Kommentarer