TV-nævn: TV 2 Østjylland vil tænke sig om

Formand for radio- og tv-nævnet, Christian Scherfig, har slet ikke fantasi til at forestille sig, at TV 2 Østjylland vil vælge at tage penge for at dække et valgmøde.

Formand for radio- og tv-nævnet, Christian Scherfig, har slet ikke fantasi til at forestille sig, at TV 2 Østjylland vil vælge at tage penge for at dække et valgmøde.

Det siger han til Journalisten.dk efter, at Journalisten i seneste nummer kunne afsløre, at tv-stationen tilbyder 75 minutters valgdækning mod en betaling på 50.000 kroner.

»Jeg er overbevist om, at TV 2 Østjylland, når de har tænkt tingene ordentligt igennem, vil holde sig inden for fjernsynslovens rammer,« siger Christian Scherfig.

Men skulle det alligevel lykkes TV 2 Østjylland at få en kommune til at betale 50.000 kroner for at få dækket kommunevalget, vil Radio- og tv-nævnet i princippet på egen hånd kunne tagen sagen op. Ellers vil en enkelt klage fra en utilfreds borger eller en konkurrent alene være nok til, at nævnet vil kunne gribe ind over for TV 2 Østjylland, slår formanden fast.

Skulle TV 2 Østjylland imod Christian Scherfigs forventning alligevel vælge at modtage betaling for at dække et valgmøde, vil den yderste konsekvens være en endelig inddragelse af sendetilladelsen. Inden et så drastisk skridt vil en påtale være første skridt fra nævnet.

»Først vil der komme en påtale, som oftest bliver fulgt af aktørerne, men hvis det ikke sker, kan vi komme med en midlertidig inddragelse af sendetilladelsen,« siger Christian Scherfig.

1 Kommentar

Frank Helbo
20. FEBRUAR 2009
Re: TV-nævn: TV 2 Østjylland vil tænke sig om
Jeg savner en vinkel på denne historie. Da jeg læste den, kom jeg til at tænke på, at DR sidste sommer - eller er det to år siden - optog nogle underholdningsprogrammer rundt om i landet. I den forbindelse opkrævede man et "produktionstilskud"  - 10.000 kr. var det vist pr program - fra de kommuner, der ville lægge navn til. Det mener jeg, at man gennemførte. Jeg synes også, at det er betænkeligt, at TV2 Østjylland vil opkræve et produktionstilskud fra kommunerne - også hvis det bliver de politiske partier, der skal betale - men hvordan slap DR afsted med at opkræve produktionstilskud i forbindelse med underholdningsprogrammer. Er det ikke også "på kant med fjernsynslovens rammer"?