TV 2 vil fyre 8-10 i nyhedsafdelingen

Torsdag morgen vil TV 2 afskedige 8-10 medarbejdere i nyhedsafdelingen, meddeler nyhedsdirektør Mikkel Hertz i en intern mail. »Vi forhandler fortsat om de bedst mulige fratrædelsesvilkår for dem, det kommer til at berøre,« siger tillidsmand Lennart Sten til Journalisten (Opdateret kl. 11.54)

8-10 medarbejdere står over for at blive afskediget i TV 2's nyhedsafdeling. Afskedigelserne vil blive gennemført torsdag. Det skriver nyhedsdirektør Mikkel Hertz i en mail til medarbejderne, som Journalisten har set.

”Sammen med tillidsrepræsentanterne er det lykkedes at minimere antallet af afskedigelser i forhold til, hvor vi begyndte, så vi altså nu er landet på 8-10 medarbejdere, der alle er ansat i København,” skriver Mikkel Hertz.

Han forklarer, at afskedigelserne ikke skyldes, at TV 2 er blevet pålagt et sparekrav, eller at TV 2 er i krise. Det er for at være rustet til uforudsete udgifter.

”Det er alene et nødvendigt værn mod, at vi i nyhedsafdelingen igen havner i en situation, som den vi stod i for halvanden måned siden, hvor vi måtte slå bremsen i og bl.a. bede en række medarbejdere skrue op for afvikling af ferie og afspadsering,” skriver han.

Som Journalisten beskrev i oktober, har TV 2-ledelsen opdaget et hul i budgettet for 2016.

Tillidsmand forventer færre end 10 fyringer

Fællestillidsmand Lennart Sten forventer, at antallet af afskedigede bliver mindre end 10.

»Vi forhandler fortsat om de bedst mulige fratrædelsesvilkår for dem, det kommer til at berøre,« siger Lennart Sten.

Han understreger, at nyhedsafdelingens budget ikke er blevet beskåret.

»Det er, fordi man er blevet klar over, at vi er flere mennesker, end vi har budget til.«

Skærer også freelance

Ifølge mailen fra Mikkel Hertz har ledelsen haft en god dialog med tillidsfolkene om processen. Samtaler med berørte medarbejdere i Odense er afsluttet, og en række medarbejdere er blevet tilbudt nye funktioner.

”Nogle har takket ja, andre overvejer fortsat,” forklarer Mikkel Hertz.

Ledelsen har også haft samtaler med freelancere.

”Vi kommer til at sige farvel til nogle, mens andre må tage stilling til, om de fortsat vil stå til rådighed for Nyhederne, hvis de – i hvert fald i en periode – får færre timer hos os.”

Intet med Business-lukning at gøre

Til Journalisten siger Mikkel Hertz, at fyringerne kun finder sted i København, fordi det i Odense lykkedes at absorbere de medarbejdere, der ville blive overflødige.
»Det var desværre ikke muligt i København,« siger Mikkel Hertz.

Ud over fyringerne vil nyhedsafdelingen også gennemgå for eksempel leverandørkontrakter for at finde besparelser.

»Vi ser på alle de steder, vi kan spare. Stort og småt,« forklarer han.

I går meddelte TV 2, at den digitale kanal TV 2 Business lukker på grund af for få abonnenter. Det betyder afskedigelse af tre TV 2-medarbejdere.

Mikkel Hertz afviser, at den aktuelle fyringsrunde har noget med lukningen af TV 2 Business at gøre.

»Business har en særbevilling, der ligger ud over det almindelige budget. Business har ikke belastet nyhedsafdelingens budget,« siger Mikkel Hertz.

90 flere siden 2013

Siden udgangen af 2013 er TV 2 alene på nyhedsområdet blevet næsten 90 ekstra medarbejdere, skriver Mikkel Hertz, så man nu i alt er omkring 500 ansatte.

”Ud af 500 synes det ikke af mange – men det er alvorligt nok for hver enkelt," afslutter Mikkel Hertz i den interne mail.

Opdateret klokken 11.54 med kommentarer fra nyhedsdirektør Mikkel Hertz.

1 Kommentar

Magnus Harkjær
7. DECEMBER 2016
Hvor mange journalister har
Hvor mange journalister har TV 2 tilbage i Odense? Set udefra virker det efterhånden som om, at langt størstedelen er placeret i København. Findes der ikke nogle tal for det?