»Stærkt utilfredsstillende og ulovligt med lækager«

»Vi har meget svært ved at finde ud af, hvem der udleverer disse papirer til pressen,« siger formand for Skattesagskommissionen Lars E. Andersen til Morgenavisen Jyllands-Posten

»Vi har meget svært ved at finde ud af, hvem der udleverer disse papirer til pressen,« siger formand for Skattesagskommissionen Lars E. Andersen til Morgenavisen Jyllands-PostenDer er formentlig tale om endnu en lækage i skattesagen, når BT i dag gengiver tekst, der præsenteres som skattedirektør Lisbeth Rasmussens dagbog fra tiden omkring skattesagens afgørelse, skriver Jyllands-Posten.

Dagbogsnotaterne i BT’s artikler belaster tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, hans spindoktor Peter Arnfeldt og daværende departementschef Peter Loft, der alle anklages for at have forsøgt at påvirke udfaldet af skattesagen.

Ifølge BT slettede Lisbeth Rasmussen oprindeligt selv dagbogen, hvorefter politiet gendannede den ud fra en backup-fil. Det fremgår ikke, hvordan dagbogsnotaterne er kommet BT i hænde.

Formanden for skattesagskommissionen, landsdommer Lars E. Andersen, har endnu ikke set dokumenterne, som BT har offentliggjort, men han understreger, at der tidligere er sket lækager af dokumenter fra kommissionens arbejde:

»Det er stærkt utilfredsstillende og ulovligt, men vi har meget svært ved at finde ud af, hvem der udleverer disse papirer til pressen,« siger Lars E. Andersen til Jyllands-Posten.

Lars E. Andersen siger, at lækager kan være foretaget af en af de involverede i undersøgelseskommissionen eller i forvaltningerne, der alle har adgang til papirerne.

»Alle steder kan lækagen være foretaget af de personer, som har papirerne, men det kan også være kontorfolk, rengøringspersonale og mange andre,« siger Lars E. Andersen til Jyllands-Posten.

1 Kommentar

Mikkel Munck
25. OKTOBER 2012
BT så sker der noget...

Men uanset hvem der står bag de efterhånden mange lækager fra skattesagen, så har de tilsyneladende det til fælles, at de alle foretrækker at lække det fortrolige materiale til BT.

Det ligner en tanke.