S: Mediestøtte skal ikke kompensere dagbladene

DR og TV 2 er blevet erklæret som medieforligets vindere, og det har fået dagbladene til at efterspørge kompensation i forhandlingerne om mediestøtten, men Socialdemokraterne giver ingen løfter.

DR og TV 2 er blevet erklæret som medieforligets vindere, og det har fået dagbladene til at efterspørge kompensation i forhandlingerne om mediestøtten, men Socialdemokraterne giver ingen løfter.Flere dagblade mener, at public service er blevet lige vel tilgodeset i medieforliget. Derfor mener de, at det nu må være deres tur.
 
»Med det brede forlig og den nye gavebod til public service-medierne, så må de private medieudbydere da glæde sig til den politiske gavmildhed, der florerer, når der skal kompenseres for den totale statslige skævvridning af markedet, der lægges op til. Det kan jo passende ske ved de forhandlinger om mediestøtten til bl.a. dagbladene, som indledes om kort tid,« skriver Berlingske i dagens leder.
 
Men Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, har svært ved at se sammenhængen, skriver mediawatch.dk:
 
»Jeg er ikke enig i den udlægning, at det, at vi har stærke public service-medier, der jo primært beskæftiger sig med at lave tv og radio, er i konkurrence og udgør et problem for de danske dagblade. Tværtimod har de danske dagblade en interesse i, at deres produkt kan blive afspejlet i stærke public service-medier. De er jo bærere af historier fra dagbladene og minder lytterne om, at aviserne er der og laver historier. Derfor synes jeg, at det er et forkert udgangspunkt,« siger han til mediawatch.dk.
 
Han peger desuden på, at der stilles meget konkrete krav til public service-medierne, som de øvrige medier ikke ligger under for. Heller ikke den varslede stigning i mediernes lønsumsafgift er grund til beklagelser, mener han:
 
»Stigningen i lønsumsafgiften på 40 millioner er jo meget begrænset i forhold til, hvor der i øvrigt sker besparelser i erhvervsstøtten generelt. Så det er et meget lille bidrag,« siger han til mediawatch.dk.

0 Kommentarer