Radio24syv fyrer 12 i nyhedsafdelingen og lukker flere programmer: ”Det er en forfærdelig dag”

Radio24syv har i dag meddelt flere medarbejdere, at de ikke vil fortsætte, hvis Radio24syv vinder udbud om DAB-kanal. ”Det er den reelle fyringsdag,” siger direktør Jørgen Ramskov. Tillidsrepræsentant: ”Det har nok været den mest stille dag på Radio24syv”

Hvis Radio24syv vinder udbuddet om at blive ny DAB-kanal, betyder det også, at flere medarbejdere skal stoppe på radioen.

Det har ledelsen på Radio24syv i dag meldt ud til de ansatte, skriver Mediawatch.

Alle er formelt set sagt op, fordi vi ikke ved, om vi har en radio 1. november. De, der er sagt op i dag, har fået at vide, at hvis vi skulle vinde radioen, så er de ikke en del af den, siger adm. direktør og ansv. chefredaktør Jørgen Ramskov til Mediawatch og kalder det ”en trist dag”.

Den reelle fyringsdag

Til Journalisten siger Jørgen Ramskov, at Radio24syv har givet 12 ansatte i nyhedsafdelingen besked om, at de ikke fortsætter, hvis Radio24syv vinder udbuddet om en ny DAB-kanal. I alt er der i dag ansat cirka 35 i nyhedsafdelingen.

Det er en forfærdelig dag. Det er den reelle fyringsdag. Vi har haft en række såkaldte fyringsdage, hvor folk er blevet formelt opsagt inden for deres opsigelsesvarsel, siger han.

Radio24syv har som FM4-kanal et årligt budget på cirka 90 millioner kroner. Skulle kanalen vinde udbuddet om DAB-kanalen, vil budgettet falde til cirka 70 millioner kroner årligt, og det er derfor, kanalen forbereder sig på at skære til.

I foråret var der et håb om, at vi kunne fortsætte som FM. Men det er blevet klart, at vi nu går efter at blive DAB-kanal. Det er markant færre timer og markant færre penge. Og det har vi skullet finde ud af, hvordan vi håndterer, siger han.

Ud over 12 ansatte i nyhedsafdelingen har en række studentermedhjælpere, værter, programansatte eller mere løst tilknyttede medarbejdere fået besked på, at de heller ikke fortsætter. En række programmer er også sagt op. Her kan Jørgen Ramskov ikke opgøre det i fuldtidsstillinger eller samlede antal personer, siger han.

Hvordan gør vi det op? Vi har rigtigt mange assistenter, studentermedhjælpere, der er her i fem timer, programfolk, der kommer og går. Det er en del folk, der forlader os, men det er svært at gøre op i fuldtidsstilinger, siger han.

Det er ikke, fordi det er hemmeligt, men fordi folk er ansat på meget forskellige vilkår, siger han.

”Det er det sværeste, man kan gøre ved et hold”

Tillidsrepræsentant Emma Oehlenschläger fortæller, at det har været en hård dag for Radio24syv.

Det har nok været den mest stille dag på Radio24syv. Det er i dag, hvor det for alvor er blevet tydeligt for os, hvilken forandring vi står over for, selv hvis vi vinder den nye sendetilladelse. Vi havde ikke forestillet os, hvor mange vi ville blive nødt til at sige farvel til. Det er helt vildt sørgeligt, siger hun.

Indtil videre har de ansatte på Radio24syv flere gange meldt klart ud, at de holder hovedet højt, selv når de har fået en dødsdom som radio.

Men denne dag har været anderledes, siger Emma Oehlenschläger.

Det er også en helt anden dag end de andre, hvor vi har fået dårlige beskeder, fordi det ikke har været den samme besked til alle. Det er det sværeste, man kan gøre ved et hold, siger hun.

En træls besked

Der har løbende hele dagen været samtaler på Radio24syv, hvor de enkelte medarbejdere har fået besked på, om de skal fortsætte eller stoppe, hvis Radio24syv overlever.

Det er en træls besked at give til folk, der er dygtige og vildt dedikerede og elsker radioen. Det kan vi se i deres øjne, når de har fået det at vide, siger Jørgen Ramskov.

Kan du sige mere om, hvor mange der stopper?

Vi kommer ikke til at lave en liste over programmer, der stopper. Nogle kommer til at skrive det på deres Facebook, andre gør ikke. Det må de gøre individuelt. Vi kommer nu til at fokusere på at køre radioen færdig til 1. november og så se, hvilken radio vi kan lave derefter, siger han.

Indtil videre har vært Jarl Cordua på Facebook meldt ud, at ’Cordua og Steno’ stopper som program den 31. oktober.

På Facebook skriver vært Mikkel Andersson, at programmet ’Q&A’ sender sidste gang den 28. oktober.

Opdateret klokken 16.16 med kommentarer fra adm. direktør og ansv. chefredaktør for Radio24syv Jørgen Ramskov. Opdateret klokken 16.34 med kommentarer fra tillidsrepræsentant Emma Oehlenschläger.

2 Kommentarer

Karin billsten
20. OKTOBER 2019
Typisk dansk med lukning af en kreativ og nyskabende succes - jeg tror ikke de overlever delvis fyring af medarbejderstab - hvem har ansvaret for dether
Ida Babette Berg
19. OKTOBER 2019
Katastrofen er nær! - Hvad skal jeg dog gøre? - Det har været en SÅ vigtig del af mit liv i de sidste mange år. - Ja vel siden I startede - Og udfyldte det tomrum, der var omkring den mere distancerede - formelle radioversion. > HER hos jer har jeg kunnet finde programmer med viden og udsagn, dialoger og dokumentarer, der har fyldt de mere eller mindre ekko-rungende tomrum, der fandtes i min sjæl?! > NU kappes fortøjningen! - NU skubbes min lille, godt nok efterhånden lidt bedre armerede, jolle ud på det åbne hav!?! - "Vem kan segla förudan vind?" :(
>> I er bare SÅ livgivende og ægte, at det nok er naturlov, at I må møde modvind?! - Krydser fingre for, at I finder en ny platform !!! Lykke til og TAK for ALT det meget I har givet!

Læs også

<span class=Konkurrence til Radio24syv: ”Må den bedste mand vinde. Eller, den bedste radio”">

Konkurrence til Radio24syv: ”Må den bedste mand vinde. Eller, den bedste radio”

19. SEPTEMBER 2019