Konkurrence til Radio24syv: ”Må den bedste mand vinde. Eller, den bedste radio”

Radio24syvs medarbejdere kan ikke længere vide sig sikker på at vinde udbud om ny DAB-kanal. I går meldte en konkurrent sig nemlig på banen. ”Havde vi været det eneste bud, havde der været mere ro i maven,” siger tillidsrepræsentant

”Jeg har det sådan: Må den bedste mand vinde. Eller, den bedste radio, selvfølgelig.”

På Radio24syv tager nyhedschef Kristoffer Eriksen nyheden om, at der kommer konkurrence til Radio24syv om en ny DAB-kanal med et budget på 70 millioner kroner hvert år i fire år – der kan sikre kanalens overlevelse – med ophøjet ro.

I går skrev Politiken, at flere aktører, blandt andre Roskilde Festival, Vega og Nationalmuseet, var gået sammen om et konkurrende bud på DAB-kanalen. Konsortiet har fået navnet Loud og vil have fokus på de helt unge lyttere.

”Jeg tænker, det er fint. Det er godt med konkurrence. Det ville være kedeligt, hvis sendetilladelsen bare blev givet til den eneste ansøger,” siger Kristoffer Eriksen, som ikke har nået at forholde sig meget til konkurrenternes bud.

”Vi er så begravet i vores egen ansøgning lige nu. Den skal afleveres i morgen. Der er ikke så meget overskud til at sætte sig ind i, hvad Roskilde Festival og Radio Diablo kommer med. Men jeg kan forstå, at de vil lave noget med Taylor Swift. Det lyder interessant.”

”Det kræver is i maven hos alle”

Tillidsrepræsentant Emma Oehlenschläger er ikke i tvivl om, at konkurrencen gør tiden frem til udbudets afgørelse den 22. oktober mere usikker.

”Med den tid, vi har været igennem ville det helt klart have været rart at vide i morgen, at det næsten var sikkert, at vi vandt – medmindre udbuddet blev forkastet. Det ville være løgn fra et medarbejdersynspunkt at sige andet, fordi vi har regninger og lejligheder, der skal betales,” siger hun og tilføjer:

”Vi ved nu med sikkerhed, at vi virkelig først den 22. oktober – en uge før, vores ansættelser løber ud – ved, om vi har et arbejde. Det er meget kort tid. Det kræver is i maven hos alle. Havde vi været det eneste bud, havde der været mere ro i maven.”

Når det er sagt, har hun intet imod, at der er konkurrence om udbuddet.

”Det er helt oplagt, at der på et offentligt udbud er andre, der vælger at byde og har idéer til, hvordan man kan lave radio i Danmark,” siger hun.

”Det lyder som et seriøst og spændende bud.”

Radio24syv tror på, at kanalen vinder udbuddet

Hos det konkurrende bud, Loud, står blandt andre Ann Lykke Davidsen, der har været i DR i mange år, blandt andet som redaktionschef på DR Aktuelt, bag buddet. Hun tror, der er et hul hos lytterne, konsortiet kan fylde.

”Der er behov for et sted, hvor unge kan tale og komme til orde, og vi har partnerskaber med forskellige institutioner som Roskilde Festival, der har sindssygt godt fat i målgruppen og skal være med til at udvikle programmer,” siger Ann Lykke Davidsen til Politiken.

Medarbejderne på Radio24syv håber på, at de står stærkest, siger tillidsrepræsentant Emma Oehlenschläger.

”Vi håber bare, at vores ledelse, som laver radioens ansøgning nu, kan vinde i konkurrencen. Og det tror vi selvfølgelig på. Ellers sad vi ikke alle herinde endnu.”

Hun er ikke i tvivl om, at Radio24syv leverer et stærkt bud på DAB-kanalen.

”Vi tror på, at det kæmpe arbejde, som vi alle i fællesskab har lagt for at bygge radioen op, er godt nok til at vinde det udbud. At den kultur og det miljø, der er på Radio24syv er konkurrencedygtigt, selvom der kommer andre bud,” siger hun.

5 Kommentarer

Tom Valentin
22. OKTOBER 2019
Nu bliver det igen røvkedeligt at køre bil i Danmark ! I årevis har min radio i bilen været fast stillet ind på 24syv. Jeg er vist ikke den eneste, og jeg er oprigtigt bekymret for trafiksikkerheden i fremtiden.TAK FOR TUREN !
Niels Riis Ebbesen
22. SEPTEMBER 2019
Hej Jørgen, når du skriver ‘I’ så går jeg ud fra, at dit svar også er henvendt til mig, og jeg har undret mig over, at du nok ikke har læst min kommentar inden du skrev dit svar.
Jørgen Ramskov
20. SEPTEMBER 2019
Det er egentlig ret groteske påstande om medarbejdere og journalister på Radio24syv , I lige får ventileret her.
Uden nogen form for argumentation eller dokumentarion.
Det hedder varmemestersnak.
Vi støtter hverken den ene eller anden - og jeg kan med stolthed sige vi slå til både højre og ventsre
Niels Riis Ebbesen
19. SEPTEMBER 2019
Radio24syv er oprindelig et Konservativt projekt, og Socialdemokratiet har altid været en af de trofaste DR støtter, som fra starten var modstander af Radio24syv, men de blå partier slagtede selv Radio24syv længe før valget, og derfor er det vel helt forventligt, at Radio24syv’s journalister ikke støttede den blå bloks valgkamp.

Men det er ikke korrekt at påstå, at Radio24syv hjalp den røde blok i valgkampen, det overordnede billede var faktisk, at kanalen havde indset at den skulle lukkes, og at den derfor ikke havde nogen grund til, at støtte hverken blå eller rød blok.
Klaus Rexen Poulsen
19. SEPTEMBER 2019
Bare rolig. 24syv skal nok få pengene som tak for, at de hjalp de røde ved valget.
Den slags hedder ikke korruption, men netværk.

Flere

Læs også

“Jeg håber, Thulesen Dahl bliver rigtig glad for lyden af Vesterhavet”

29. MARTS 2019

Berlingske Media skal ikke længere stå bag Radio24syv – kun People Group søger om sendetilladelse

16. SEPTEMBER 2019