Berlingske Media skal ikke længere stå bag Radio24syv – kun People Group søger om sendetilladelse

Hvis Radio24syv overlever som DAB-kanal, vil Berlingske Media ikke længere være ejer af kanalen. I stedet er det People Group, der styrer den daglige ledelse af Radio24syv, som søger. Tillidsrepræsentant forventer ikke dramatiske ændringer

Berlingske Media og Radio24syv går hver sin vej.

Radio24syvs kamp for overlevelse

Fredag den 29. juni 2018 – i en ny medieaftale bliver det slået fast, at FM4 skal have hovedsæde i Vestdanmark, og at mindst 50 procent af FM4’s medarbejdere skal være ansat vest for Storebælt

Fredag den 22. marts 2019 – regeringen offentliggør, at 70 procent af medarbejderne på ny FM4-kanal skal være placeret mindst 110 kilometer fra København

Torsdag den 28. marts 2019 – Berlingske Media melder ud, at de ikke vil søge om FM4-kanal uden for København

Torsdag den 4. juli 2019 – Radio 4 med et mediekonsortium med Jysk Fynsk Medier i spidsen vandt som eneste gyldige ansøger udbuddet om ny FM4-kanal

Fredag den 26. juli 2019 – udbuddet om den nye DAB-kanal blev åbnet

Fredag den 20. september 2019 – ansøgningsfrist for ny DAB-kanal

Tirsdag den 22. oktober 2019 – udbud om ny DAB-kanal afgøres

Torsdag den 31. oktober 2019 – Radio24syvs officielt sidste sendedag

Fredag den 1. november 2019 – første dag, den nye DAB-kanal kan gå i luften

Den daglige ledelse bag Radio24syv, People Group, har besluttet sig for selv at søge om sendetilladelsen for den DAB-kanal, som kan blive Radio24syvs redning. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Hidtil har People Group ejet 30 procent af Radio24syv, mens Berlingske Media har ejet 70 procent af kanalen.

”Vi har været utroligt glade for samarbejdet med Berlingske Media igennem de første otte år. Men nu er radioen klar til at stå på egne ben med en inhouse ejerkreds, som også inddrager dens kreative kræfter,” siger det nuværende bestyrelsesmedlem for radioen Jakob Kvist i pressemeddelelsen.

Han er udset til at blive direktør, hvis Radio24syv vinder udbuddet om den nye DAB-kanal, der får et budget på 70 millioner kroner, og står lige nu i spidsen for ansøgningsprocessen.

Programchefer bliver ejere

Ud over People Group vil ejerkredsen bag Radio24syv, såfremt udbuddet vindes, blandt andet også komme til at bestå af de to programchefer, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.

”Det er helt i husets ånd at gøre det således. I PeopleGroup er der tradition for kreative ledelser og selvstændighed i ejerskabet, og for os er det en helt naturlig proces nu at fokusere 100 procent på en agil ledelse, hvor alle har fingrene godt nede i bolledejen,” siger Jakob Kvist om det i pressemeddelelsen.

I Berlingske Media er der ifølge koncerndirektør Anders Krab-Johansen ikke sure miner over adskillelsen.

”Vi har været fødselshjælpere til en ny radiostation på det danske marked, som har overrasket de fleste. Samarbejdet har foregået upåklageligt. Vi respekterer, at de ledende kræfter på stationen foretrækker at drive projektet videre selv,” siger han i pressemeddelelsen.

Den nuværende direktør, Jørgen Ramskov, bliver bestyrelsesformand for Radio24syv, hvis kanalen overlever.

Ingen bekymring fra tillidsrepræsentant

Journalisten har talt med tillidsrepræsentant Emma Oehlenschläger, der endnu ikke ved, om det får en konkret betydning.

”Vi har ikke indblik i, hvad det konkret betyder, men vi forventer ikke, det får en dramatisk betydning, med det forbehold, at der kan være noget, vi ikke gennemskuer,” siger hun.

Indtil videre venter medarbejderne og ejerne bag Radio24syv stadig på at finde ud af, om kanalen egentlig fortsætter.

Der er ansøgningsfrist på den DAB-kanal, der kan blive Radio24syvs redning, fredag den 20. september. Udbuddet bliver herefter afgjort den 22. oktober, ni dage før Radio24syv officielt lukker den 31. oktober.

0 Kommentarer