Radio24syv er kendt som klassens frække dreng i den danske medieverden. Og stationen gør sig umage med at vedligeholde sit image.
Søndag den 10. juli går Radio24syv i luften med et nyt ugentligt mediekritisk magasin, som får Mikkel Andersson og Henrik Qvortrup som værter.
Henrik Qvortrup er et kontroversielt valg som vært på et mediekritisk magasin, da han selv er en af de 12 sigtede i Se og Hør-sagen om overvågning af kendte og kongeliges kreditkort. En sag, som er blevet kaldt danmarkshistoriens største medieskandale.
»Radio24syv kan grundlæggende godt lide det kontroversielle. Og Henrik Qvortrup er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Han er ikke dømt endnu. Hvis der opstår habilitetsproblemer i forhold til Qvortrups rolle i sagen, når den går i gang, så er Mikkel Andersson der til at stille de ubehagelige spørgsmål,« siger Mads Brügger, programchef på Radio24syv.
Mikkel Andersson er bedst kendt som medstifter af satiresitet Rokokoposten, men er desuden freelanceskribent på Berlingske samt en ivrig debattør og blogger.
»Vi håber og tror på, at det bliver det mediemagasin, som mangler i landskabet,« siger Mads Brügger.
Hvad mener I, at jeres nye mediemagasin kan byde ind med, som ikke allerede findes i form af 'Presselogen' på TV 2 News og 'Mennesker og Medier' på P1?
»Mikkel Andersson er garant for, at det bliver et morsomt mediemagasin. Med al respekt for 'Mennesker og Medier' og 'Presselogen', så er det jo ret sjældent, at man trækker på smilebåndet,« siger Mads Brügger.
»Desuden får vi med Henrik Qvortrup en vært, der har prøvet at stå uden for det gode selskab. I et lille land som Danmark og i en lille og lukket medieverden, så er der en tendens til, at folk sidder og kæler hinanden blidt på inderlårene, fordi ingen har råd til at være uvenner. Der er Henrik Qvortrup et sted, hvor han ikke har noget at miste,« siger Mads Brügger.
Vil ikke forholde sig til eventuel dom
Henrik Qvortrup blev tvunget til at sige sit job som politisk kommentator på TV 2 op, da Se og Hør sagen ryddede forsider for to år siden.
I dag fungerer han bl.a. som politisk kommentator på Metroxpress og har sit eget politiske talkshow på tv-kanalen DK4.
Se og Hørs samarbejde med den såkaldte tys-tys kilde hos IBM blev indledt i Henrik Qvortrups sidste år som chefredaktør på ugebladet tilbage i 2008. Men han har erklæret sig uskyldig med en forklaring om, at han ikke vidste, at informationerne var ulovligt tilvejebragt gennem hacking.
Sagen skal efter planen for byretten i Glostrup til efteråret. Men Radio24syv vil endnu ikke forholde sig til, om Henrik Qvortrup kan fortsætte som vært på det mediekritiske magasin, hvis han ender med at blive dømt.
Vil I fortsætte med at bruge Henrik Qvortrup som vært på et mediekritisk program, hvis han bliver dømt i sagen?
»Det er et meget hypotetisk spørgsmål, som jeg gerne vil vente med at besvare, indtil der eventuelt foreligger en dom,« siger Mads Brügger.
Men det er jo ikke mere hypotetisk, end at der er planlagt en retssag til efteråret, hvor Henrik Qvortrup er en af de sigtede. I må vel have gjort jer nogle tanker om, hvorvidt I vil bruge ham, hvis han rent faktisk bliver dømt?
»Tidligere har vi haft en nattevagt, som blev dømt for en forbrydelse, og så måtte vi stoppe det engagement. Men som med den sag, så vil jeg gerne vente med at forholde mig til den, til der foreligger en dom.«
Er det, fordi det afgørende for jer ikke er skyldsspørgsmålet, men hvorvidt der eventuelt bliver tale om en relativt mild eller en relativt hård dom?
»De overvejelser vil jeg slet ikke ud i,« siger Mads Brügger.
Qvortrup vil gå i kødet på farisæerne
Programmet kommer til at hedde 'Q&A' opkaldt efter de to værters efternavne. Foreløbig er det en del af sommersendeplanen på Radio24syv, men det er tanken, at magasinet skal være en fast del af sendefladen.
»Nu prøver vi det af hen over sommeren, så Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson kan få nogle kilometer i benene. Men medmindre det går helt galt, så er det bestemt noget, vi har tænkt os at køre på med,« siger Mads Brügger.
“Jeg er super glad for, at Radio24syv har givet mig muligheden for at gå i flæsket på dansk presses utroligt mange farisæere og dobbeltmoralister,“ siger Henrik Qvortrup i en pressemeddelelse fra Radio24syv.
Medvært Mikkel Andersson lover ifølge samme pressemeddelelse et program:
“Som bliver en hårdt tiltrængt femte statsmagt, der med et glimt i øjet går i kødet på trykte, æterbårne og sociale medier, og absolut ikke er bange for at tage dens lejlighedsvise selvhøjtidelighed ved vingebenet.“
9 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Kim Henningsen: Det handler da ikke om at stå skoleret. Det handler om, at et fagblad - som ethvert andet medie - forholder sig til en historie, stiller nogle spørgsmål og får et svar.
Jeg troede egentlig, at tidligere ugeblads-chefredaktører var lidt mere hårdhudede...
Og netop Qvortrup var i sin tid som Se og Hør-chefredaktør ansvarlig for den praksis kontinuerligt at minde læserne om kendte mennesker fejltrin. Igen og igen og igen. Som kendis har du aldrig udstået din straf. Som journalist kan du lave nok så fatale fejl, men du kommer altid ind i varmen igen. Det er sådan vi bedst kan lide det i vores familie.
Kim Henningsen,
du er ikke inhabil men inkonsistent. Den grundlæggende præmis er jo at når "man" oftest bevæger sig i et grænseland/på kanten så må "man" forvente at "man" igen og igen bliver mødt med kritiske spørgsmål.
Hvis ikke medierne netop fastholdt de kritiske spørgsmål så ville der ikke være nogen berettigelse.
Derfor er det befriende at der bliver gået til makronerne - Ligeså er det befriende at folk - og her mener jeg helt generelt - kan rejse sig ovenpå nederlag/fejl og andet. Myriader af journalister har jo snydt på vægten. Tænk blot på Simon Andersen, Mikkel Hertz, Mette Østergaard. De sidder alle i ledende stillinger uden at blive mødt med kritiske spørgsmål.
Måske fordi nogen mener de har "udstået deres straf"? Eller måske gælder der ét regelsæt for nogen og ét andet for andre?
Kære Mark Pedersen
Man kan spørge på mange måder..... Den teknik, der bliver brugt her, er den samme, som B.T. og Ekstra Bladet har brugt hver eneste gang Q har fået et eller andet fem minutters bijob. Men som sagt: Jeg er hamrende inhabil.... :-)
Kære Kim Henningsen,
Journalister skal vel stille de spørgsmål som læsere, seere og lytter gerne vil have svar på. 24Syv er en licensfinansieret kanal, og som glad betaler og lytter vil jeg da meget gerne have svar på,hvilke overvejelser kanalen har gjort sig i forbindelse med ansættelsen. Jeg tvivler på, at jeg er den eneste. Derfor er det vel i allerhøjeste grad relevant, at journalisternes fagblad spørger kanalchefen omkring overvejelserne. Sørgeligt er det ikke i min optik.
Flere