Danske toppolitikere stiller i stigende grad betingelser for interviews, advarer Kaare R. Skou og andre politiske journalister. Læs, hvem der takkede nej til interviews med Villy Søvndal og Lars Løkke.
Villy Søvndal (SF) ville gerne interviewes til Information om årets gang i politik. Han ville bare ikke tale om Holbergskolen og pointsystemet for familiesammenføringer. Derfor takkede Information nej til at tale med ham. Det skriver avisen i dagens trykte udgave.
Artiklen kan læses på Information.dk her.
Et andet eksempel er fra Berlingske Tidende. Her forsøgte Jesper Thobo-Carlsen, der er leder af den politiske redaktion, at få et interview med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Det var i tiden omkring COP15, men også tiden omkring sagen om overbetaling til privathospitalerne. Lars Løkke Rasmussen havde hidtil ikke forholdt sig til overbetalingen andetsteds end på sin Facebook-profil.
Men statsministeren stillede det som en klar betingelse, at han kun ville tale klimapolitik og altså ikke ville tale om overbetaling af sygehusene. Det betød, at Jesper Thobo-Carlsen og Berlingske Tidende takkede nej til at snakke med ham.
Og det er bestemt ikke første gang, politikerne stiller betingelser for at give et interview. Tendensen går i retning af mere politisk påvirkning af pressen, advarer flere politiske journalister i Information.
»Der er ingen tvivl om, at politikerne prøver at stille skrappere rammer, end de tidligere har gjort,« siger politisk reporter på TV 2 Kaare R. Skou.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det ville klæde TV 2 News, om de også takkede nej til endnu et røvkedeligt møde med
de to politiske fallenter Villy Søvndal og Lars Løkke Rasmussen.