Dorte Toft: Stein Bagger slap for nemt i DR-interview

Lidt for mange ting fik lov til at passere igennem ukritisk. Sådan lyder dagens dom fra Dorte Toft over DRs interview med Stein Bagger. "Men der var jo også lagt op til underholdning," skriver hun i sin blog.

Lidt for mange ting fik lov til at passere igennem ukritisk. Sådan lyder dagens dom fra Dorte Toft over DRs interview med Stein Bagger. "Men der var jo også lagt op til underholdning," skriver hun i sin blog.

"Bagger, Bubber og Bo samt et spektakulært show".

Sådan lyder overskriften på Dorte Tofts blog. Og der er ingen tvivl i hendes kritik og gennemgang af Reimer Bos interview med Stein Bagger på DR1 i går. Stein Bagger fik det indimellem lidt for nemt. Eller som Dorte Toft noterer i sin blog:

"Umiddelbart ville jeg dog have ønsket, at det var en af de journalister, der har gjort det bragende godt med Bagger-sagen, efter den eksploderede, som sad i interviewerens stol. Det havde gjort friløbet, hvor det opstod, sværere."

Hun har dog også ros til Reimer Bo. Blandt andet kalder hun det "godt gået", at det lykkes ham, at få aftalen med Stein Bagger. Og samtidig påpeger hun, at Reimer Bos opgave ikke just var den nemmeste:

"Reimer Bos opgave var utaknemmelig. Når det er til prime time hos DR1, er det den brede interesse, det gælder, ikke min eller andre journalisters interesse for uafklarede detaljer," skriver Dorte Toft og tilføjer:

"Og mon ikke Baggers interessante fortælling om sin flugt gik hjem, ligesom mange af hans andre beretninger. Men gik hans sammenbrud foran åben skærm også hjem? Tror vi på ham, eller beundrer vi skuespillet? Tror vi på, hvor meget han fortryder, at han har svigtet andre?"

Hele Dorte Tofts blog kan læses her.

Journalist og Cavling-vinder Peter Øvig Knudsen takkede i øvrigt nej sidste år til at skrive straffefangen Stein Baggers historie.

"Ét af problemerne ved projektet var dog, at jeg ikke anede, om jeg kunne stole på, hvad han fortalte mig," forklarede Peter Øvig Knudsen dengang.

Se tillige Journalisten.dk's tv-reportage fra retsbygningen i Lyngby, da Bagger-sagen begyndte. Her gik det blandt andet hårdt ud over en praktikant på DR Nyheder.

1 Kommentar

preben nyborg madsen
18. MAJ 2010
Re: Dorte Toft: Stein Bagger slap for nemt i DR-interview

Sprællemanden Reimer Bo viste endnu en gang, at han kan få en time til at gå på TV, uden at der egentlig sker noget journalistisk interessant.

Den alsidige mand er da fantastisk, men endnu mere fantastisk er det, at DR hyrer ham på freelance-basis til sådan en gang popshow med indlagte krokodilletårer og en Bagger uden power nok til at afsløre, hvem der egentlig afpresser ham sådan....måske ligger hele historien lige der i hans fortid?