Politikere bakker op om corona-hjælp til ledige

DF og Enhedslisten synes, ledige og lønmodtagere skal have en hjælpepakke til at komme igennem corona-krisen

Danmark har brug for en hjælpepakke til arbejdsløse, som presses af corona-krisen.

Det mener a-kassen AJKS og Dansk Journalistforbund. Og nu får de opbakning til forslaget fra to ordførere på Christiansborg. Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten synes, det er en god ide at lave nogle særlige tiltag for at hjælpe ledige.

”Ja, det synes jeg. De kan jo ikke gå ud og søge arbejde lige nu. Det er umuligt,” siger Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti.

Skal forhandle med ministeren

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard skal mødes med beskæftigelsesordførerne i dag for at drøfte, hvordan man kan hjælpe lønmodtagere i corona-krisen.

Derfor vil Bent Bøgsted heller ikke forholde sig til de konkrete forslag, før han har drøftet det med ministeren i forhandlingerne.

”Der er en hjælpepakke til virksomheder, men der mangler noget for almindelige lønmodtagere. Det er vigtigt for Dansk Folkeparti. Der sidder nogen og kommer uforskyldt i klemme. Men om vi så kan blive enige, det må vi se,” siger han.

Enhedslisten har allerede forslag klar

Enhedslisten bakker varmt op om en hjælpepakke til ledige – og her vil beskæftigelsesordfører Victoria Velasquez gerne blive konkret. Enhedslisten har nemlig en række forslag klar allerede, som de tager med ind til forhandlingerne. Og de forslag minder meget om dem, AJKS-direktør Linda Garlov har luftet, blandt andet at fastfryse dagpengedagene, så man ikke ”spilder” dage.

”Jeg oplever, at de ledige, som kontakter mig, er meget usikre og har en masse spørgsmål, de mangler svar på. Nogle er ledige og oplever, at det er sværere at få et arbejde, andre mister deres arbejde på grund af corona,” siger Victoria Velasquez.

Vil også hjælpe freelancere

Enhedslisten foreslår også en løsning for freelancere og selvstændige, der kommer i karantæne på grund af corona. De bør have adgang til sygedagpenge fra dag 1, lyder det. Partiet ønsker også en midlertidigt høj dagpenge-ydelse – en ”corona-ydelse” – som giver 90 procents løndækning op til 30.000 kroner.

”Det kan komme meget pludseligt for nogen, at de mister deres arbejde på grund af corona. Kan man lave en overgangsperiode med en særligt høj corona-ydelse, indtil vi har styr på de indsatser, der skal til?” siger Victoria Velasquez.

Hun understreger dog, at hun er lydhør for andre modeller, der måtte komme på bordet under forhandlingerne.

Journalisten har også været i kontakt med Venstres beskæftigelsesordfører, som først vil udtale sig efter mødet med beskæftigelsesministeren.

Ministerens presseafdeling er ikke vendt tilbage med en kommentar.

0 Kommentarer

Læs også

Linda Garlov

”Vi har brug for en corona-hjælpepakke til de arbejdsløse”

12. MARTS 2020