Om jeg sover? … Jeg er sgu da på arbejde!

Natasja Crone og Lotte Mejlhede er hhv. morgen- og aftenvært på den nye 24 timers kanal. Her er deres mailkorrespondance i de sidste døgn op til kanalstart for TV2 NewsMandag d. 27/11 Kl. 16:07:Hej LotteOm jeg sover? ... jeg er sgu da på arbejde! Vores dummy i dag gik ok. Det var da fjernsyn, vi havde de rigtige historier, og vi kunne godt have sendt det ud, uden at det havde været pinligt eller amatøragtigt.

Natasja Crone og Lotte Mejlhede er hhv. morgen- og aftenvært på den nye 24 timers kanal. Her er deres mailkorrespondance i de sidste døgn op til kanalstart for TV2 News

Mandag d. 27/11 Kl. 16:07:

Hej Lotte

Om jeg sover? … jeg er sgu da på arbejde! Vores dummy i dag gik ok. Det var da fjernsyn, vi havde de rigtige historier, og vi kunne godt have sendt det ud, uden at det havde været pinligt eller amatøragtigt.

Vi gik ikke i sort, men det gjorde morgenholdet vist på grund af en mikserpult, der var nede. Da jeg mødte klokken 8, sad Divya og Kristian i studiet og drak kaffe og lignede mere nogle, der smalltalkede og læste aviser, end nogle, der lavede direkte nyheder. Hov. Nu gik den der pult ned igen. I skrivende stund. Det eneste, man kan se på skærmen lige nu, er sne på den sort/hvide måde. Lyden er kratjjjjjjjssssssh. Som Ulla Østergaard tørt konstaterede for ti sekunder siden: »Så hellere HELT sort skærm.«

Det er svært for mig lige nu at lure min egen stemning omkring hele det her vilde projekt. Egentlig føler jeg mig hverken presset eller stresset. Så længe det er dummy'er, går det fra den ene yderlighed til den anden – og både sejre og nederlag er meget interne, fordi ingen andre ser det. Nogle dage går jeg hjem og tænker, at det var fantastisk og dynamisk og seværdigt. Næste dag er der masser af fejl og irriterende nedbrud. Men på bundlinjen står, at det faktisk er regulært sjovt det her! Jeg kører på arbejde om morgenen med en følelse af at gide det rigtig meget.

Kh Natasja

kl. 17.11:

Hej Natasja

Puha – teknikken er på plads igen. Jeg fik ellers en svedetur på vej på arbejde – og nej, det er IKKE på grund af overgangsalderen (selv om den sikkert er nært forestående). Jeg kørte over Trianglen for første gang i mange uger – og der hang vi i kæmpeformat. Først tænkte jeg: Fedt – den får ikke for lidt. Men straks efter kom min jyske opdragelse op i mig … uha uha nemesis. Hellere langsomt snige sig i gang … være ydmyg og forhåbentlig blive positivt modtaget, NETOP fordi vi ikke har været for brovtende.

Men altså, Trianglen eller ej – »de« opdager det jo alligevel, hvis vi ikke lever op til forventningerne – så lady, vi må bare tage os sammen …

Kh Lotte

kl. 17.30:

Hej Natasja

Så er der møde på redaktionen. Billedmikseren er ved at blive tjekket – den var årsagen til nedbruddet. Kanalens igangsætter, Roald Hald Andersen, har indkaldt til stående møde. Han synes heller ikke, det er videre fedt, at vi her fem døgn før »take off« bliver smidt af. Men som han siger efter en allersidste omgang: Kom med jeres problemer: »HUSK, det ER et privilegium dette her. Vi er med til at skrive fjernsynshistorie. Husk det, når problemerne tårner sig op … bevar troen og glæden …« Det var lige før, der lød et AMEN. Men det virkede – denne helt banale cheftaktik om at skyde energi og glæde i en træt medarbejderstab. Og lur mig, om jeg ikke hørte en vis Frk. Crone klappe.

Lotte

Mandag kl. 00.30:

Hej Natasja

Jeg sidder og puster ud efter den første helt realistiske aftendummy. Det er sådan, min arbejdstid bliver i hvert fald de første par måneder. Udenfor spejler månen sig i kanalen – det rusker, og Teglholmen minder mest af alt om en krimi-kulisse. Nogen siger, at vi om natten har domicil ved Danmarks største udendørs bordel. Endnu har jeg dog ikke lagt mærke til noget i den retning.

Men – ud over en række mindre skønhedsfejl – gik det godt i aften. Poul Erik Skammelsen og jeg delte for første gang værtsstolen med hinanden. Vi synes, det var udfordrende og vigtigst af alt: Samspillet virkede, sagde kloge hoveder bagefter.

Kh Lotte

PS. For øvrigt blev det med døgnkanalen absolut nærværende, da jeg kunne overlade rorpinden til natværten med bemærkningen om, at han så ville være guide til næste morgen … vildt! Vi ses i morgen.

Tirsdag 28/11 kl. 14:41:

Kære Lotte

Meget skægt du skriver det om krimi-kulisse og Teglholmen i mørke, rusk og regn. Da jeg mødte kl. 8 i morges, var solen nemlig ved at stå op. Vandet var spejlblankt, og der var ikke en sky på himlen: Udsigten var mageløs, harmonisk og stille! Ikke ligefrem hvad vi udstråler indendørs. Selv om Liselotte Risell fra »Helt Solgt« har været på besøg og givet gode råd … så er der ikke meget Feng Shui over det her …

Jeg gik i studiet klokken 11 i dag, hvor jeg afløste Mark Stokholm og Divya Das. Og så var der ellers dømt Tony Blair ud over hele sendefladen. Med helikopter og Ulla Terkelsen og alt muligt andet tv-mæssig luksus, der hæver sig op over den almindelige standard. Efter en tre timers vagt var jeg godt nok lidt træt. Og jeg tør ikke tænke på, hvordan den stakkels professor i international politik, der var kaldt ind for at kommentere i studiet, havde det. Jeg ved ikke, om han satsede på et klassisk nyhedsinterview med en varighed på et-to-tre minutter. Men jeg tror ikke, han var forberedt på de tre timer, det varede.

Der er nu to dage, 20 timer, 28 minutter og 40 sekunder til, at folk kan se med. Og alle spørger stadig, om vi er klar. Om der er nyheder nok i Danmark? Om der overhovedet er behov for en 24 timers nyhedskanal? Det vil alt sammen vise sig! Natasja

kl. 16.40:

Hej Natasja

Nu har jeg været på Christiansborg for at optage en sidste promo for »eksperimentet«! Er det ikke det mest præcise ord for vores projekt? Lotte

kl.16:43:

Hej Lotte

Jo. Eksperiment er et godt ord. Men det er
stadig et eksperiment, jeg gerne vil være en del af. Det er sjovt at gå på arbejde for tiden, ikke?! Natasja

kl. 23.30:

Hej Natasja

Sjovt og sjovt … Jeg er gået af i utide på grund af dårlig hals. Ellers var højdepunktet i aften, at jeg »valgte« at kalde Poul Erik Skammelsen for … Poul Eriksen. Koncentrationen er præget af lampefeber. Især da det gik op for mig midt i et interview, at jeg ikke kan tage vores kanal, når vi går i luften på fredag. Reklamen: »Os med de bedste tv-kanaler« … runger i hovedet på mig. Men hvad nytter det, hvis ikke der er hul igennem på parabolen? Jeg må tilkalde et teknisk vidunder af en handymand i morgen. Jeg har ikke tålmodighed til flere dummyer, nu skal det bare være … så bliver det for alvor sjovt.
Lotte

Fakta
Natasja Crone, 36 år.

Uddannet fra DJH 1996, arbejdede på Berlingske Tidende fra 1996 til 1998 og i DR fra 1998 til 2006.

Lotte Mejlhede, 40 år. Uddannet fra DJH i 1993, derefter Jyllands- Posten, Berlingske Tidende som politisk reporter og fra 1996 til nu på TV 2.

0 Kommentarer