Ny mediestrategi fra Zentropa: Lagkager

Mens filmmagasinet EKKO i længere tid blev truet med injuriesag af filmselskabet Zentropa, har BT's kritiske afdækning af økonomien bag Zentropa fået et noget andet kuriøst udfald

Mens filmmagasinet EKKO i længere tid blev truet med injuriesag af filmselskabet Zentropa, har BT's kritiske afdækning af økonomien bag Zentropa fået et noget andet kuriøst udfald
Zentropas direktør, Peter Aalbæk, gav i går leder af BT's gravergruppe, Simon Andersen, Årets Humørpris. Med prisen fugte tre lagkager med navnene på de tre journalister "Simon", "Kaare" og "Morten".

"Kvaliteten af Simon Andersen og hans to medarbejdere Morten Mærsk og Kaare Kronbergs arbejde har givet os mange muntre stunder i det gamle selskab," udtaler en juleglad direktør Peter Aalbæk Jensen.

"Og det fortjener offentlig anerkendelse," tilføjer han i en pressemeddelelse.

Zentropa inviterede samtidig BT's journalister til prisoverrækkelsen i Filmbyen, men er desværre forhindret i at være til stede.

"Vi havde ellers glædet os til at se granskningsholdet deltage i det traditionsrige Bunga, Bunga, Bingo," gnækker Ålen.

Prisen, som består af tre lagkager fra konditoriet La Glace, blev afleveret på redaktionen fredag.

Simon Andersen skriver i en mail til journalisten.dk:

»Vi har nydt de tre kager fra La Glace til 520 kroner stykket, men meldt afbud til aftenens julefrokost. Jeg tror, at Peter Aalbæk har haft rigeligt med journalister i sin pool.«

BT har i en række artikler skrevet om Zentropas økonomi. Eksperter har udtalt, at det var svært at gennemskue pengestrømmen.

BT har blandt andet skrevet, at Zentropa ved hjælp af et selskab, der har adresse i Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensens sommerhus i Nakkebølle på Sydfyn, henter store beløb i fynsk filmstøtte.
Det har fået direktør i FilmFyn Bo Damgaard til at bede Zentropa om en redegørelse.

»Hvis det er rigtigt, hvad I påstår, så er det absolut ikke hensigten med FilmFyns formål. Men jeg har ikke grund til at tro, at de revisorgodkendte regnskaber, som FilmFyn og Det Danske Filminstitut handler ud fra, ikke er retvisende,« siger Bo Damgaard til BT.

For tre uger siden skrev Peter Aalbæk i en mail til politiken.dk om BT's dækning, at han forlanger, at der bliver rettet op på vrangbilledet af hans personlige økonomi.

"Artiklerne fremstiller mig dermed væsentligt mere forarmet, end jeg er, og det kræver jeg en berigtigelse af opsat på forsiden og på to helsider som den første artikel," skrev Peter Aalbæk Jensen i mailen til poltiken.dk.

Han forklarede dengang, at han også agtede at indklage BT og to journalister for Pressenævnet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Aalbæk.

0 Kommentarer