Musikquizzen vinder pris for tårevædet radioøjeblik

Et "slet og ret rørende" radioindslag gav ved Radiodays 'Musikquizzen' på P3 sejren i kategorien årets radioøjeblik. Hovedpersonerne bag prisen var en helt knust Sofie fra Slagelse, en normalt ellers benhård radiovært og sangerinden Adele. Du kan se og høre klippet her

I november 2015 ringede 23-årige Sofie fra Slagelse ind til ‘Musikquizzen’ på P3 for at svare på spørgsmål om den koncertaktuelle sangerinde Adele.

»Hun var på arbejde på en grillbar, hvor kollegerne dækkede ind for hende, mens hun var igennem i radioen,« fortæller vært på programmet Kenneth K, hvis fulde navn er Kenneth Karskov.

Sofie fortalte, at hun var stor Adele-fan. Men hun havde aldrig set Adele live – kun på YouTube.

»Og det er jo ikke helt det samme,« fortæller Kenneth K.

Det er ikke en gavebod

Sofie svarede rigtigt på ni af quizzens 10 spørgsmål. Men det sidste svar glippede, og det gjorde dermed også muligheden for at opleve Adele optræde i Herning.

»Hun var helt knust,« husker Kenneth K.

»Men der er håndfaste regler. Det skal jo ikke være en gavebod,« siger han.

Men lytterne af programmet ville det anderledes. Snart opstod der en mindre shitstorm, hvor lyttere på Facebook og Twitter tiggede og bad, ja nærmest forlangte, at Sofie skulle vinde billetterne.

»Selv på min private telefon sendte de beskeder,« siger Kenneth K.

Blev blød om hjertet

Kenneth K lod sig overtale og ringede Sofie op igen. Her fik hun den glade besked, at hun skulle til koncert, selv om hun ikke havde svaret rigtigt på alle spørgsmål.

Og det er yderst sjældent, at der på den måde bliver givet ved dørene i ‘Musikquizzen’.

»Men jeg blev også blød om hjertet,« siger Kenneth K.

Det rørende opkald til Sofie gav fredag aften Kenneth K og ‘Musikquizzen’ prisen for årets radioøjeblik ved Radiodays' prisfest, Prix Radio, i Vega i København. Ifølge juryen var øjeblikket tårevædende, medrivende og bevægende. "Slet og ret rørende radio," lød det.

Og som lytteren Martin Nuggi Lund Andersen kvitterede med på Facebook:

Og se klippet med Kenneth K og Sofie her

 

Du kan se alle vinderne af årets radiopriser her.

0 Kommentarer