Når den 10. RadioDays løber af stablen fredag den 1. og lørdag den 2. oktober 2010 i DGI Byen i København, vil der være fokus på Radio Møller. Samtidig giver festivalchef Christian Kjeldsen en personlig opsang til dansk radio for at have tabt medieforhandlingerne på gulvet, fordi de ikke stod sammen.
»Politikernes beslutning om den nye kanals fokus er fuldstændig som forventet. Derfor er jeg også glad for, at RadioDays kan præsentere de tre ypperste repræsentanter for det, udvalget og politikerne har brugt som referencepunkt for den nye kanalprofil: NPR i USA, BBC Five Live, og så tager vi så lige kommerciel talkradio med også i vores afdækning af en mulig profil for kanalen,« siger festivalchef Christian Kjeldsen til Radiodays' egen hjemmeside.
En af de personer, der ifølge RadioDays har størst indflydelse på, hvordan talkradio udvikler sig i verden, er englænderen Adrian van Klaveren. Han er chef for BBC Five Live og har meldt sin ankomst til RadioDays.
»Adrian er en af dem i verden, der ved mest om, hvad der foregår på den front, ligesom han er frontløber for den eksplosive udvikling, BBC Five Live har været igennem de senere år – både på indhold, men også på lyttersiden,« siger Christian Kjeldsen.
Festivalchefen glæder sig også over, at det er lykkedes at hente en af USA's førende producenter af talkradio til RadioDays. Det er Robert Krulwich fra NPR, der er blevet nævnt som en hovedinspirationskilde for Radio Møller.
»Robert Krulwich er en af hjernerne bag Radiolap på NPR, der er verdens største public service-radio, og som i den grad bør være til stor inspiration for danske radiofolk. Robert laver sin egen keynote, men deltager også i paneldebat,« siger Christian Kjeldsen.
Også det kommende nummer af Journalisten sætter fokus på Radio Møller. Her giver Journalistens radiopanel et bud på, hvordan den nye radiokanal skal skrues sammen for at leve op til politikernes ønsker og krav til den nye kanal.
Det er 10. gang, RadioDays løber af stabelen, og Christian Kjeldsen skriver på sin personlige blog, at der i den grad er brug for begivenheder, der samler radiobranchen. Det kniber nemlig med sammenholdet. Det viste sig blandt andet under forhandlingerne om en ny medieaftale, som ifølge Kjeldsen betyder 'fire års ørkenvandring' for dansk radio.
»Det er vigtigt, at dansk radio samlet set fremgår som en samlet enhed med fælles holdninger i centrale spørgsmål over for politikerne. Det seneste medieforlig er et skrækeksempel på, at medieordførerne og kulturministeren blev overrendt af delegationer fra de største broadcastere og radioorganisationer. Det betød, at politikerne havde let spil: "Branchen er ikke enig – vi kan gøre, som det passer os!". Politikerne har stort set ingen viden om radio. Jeg har arbejdet med politik i flere år – centralt placeret. Hvis branchen havde været enig om en dagsorden på de centrale spørgsmål og var gået til politikerne, er der ingen tvivl om, at forliget var blevet væsentligt bedre. I stedet skøjtede politikerne let hen over væsentlige spørgsmål som KODA/Gramex-situationen med videre,« skriver Christian Kjeldsen.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.