Internationale radiostjerner skal diskutere Radio Møller

Tre store stjerner fra USA og England inden for taleradio kommer til Danmark. De skal blandt andet diskutere Danmarks nye radiokanal med kælenavnet 'Radio Møller' på festivalen RadioDays.

Tre store stjerner fra USA og England inden for taleradio kommer til Danmark. De skal blandt andet diskutere Danmarks nye radiokanal med kælenavnet 'Radio Møller' på festivalen RadioDays.

Hvis du interesserer dig for radiojournalistik, så kan det være, du kender de tre stjerner, der gæster Danmark i forbindelse med festivalen RadioDays i oktober.

Englænderen Adrian van Klaveren er chef for BBC FIVE LIVE. Han kommer til festivalen for at tale om såkaldt 'talkradio' – altså radio a la danske P1, hvor der er fokus på for eksempel samtale eller debat.

»Adrian er en af dem i verden, der ved mest om, hvad der foregår på den front, ligesom han er frontløber for den eksplosive udvikling, BBC Five Live har været igennem de senere år – både på indhold, men også på lyttersiden,« siger festivalchef på RadioDays Christian Kjeldsen.

Festivalen får også besøg af to amerikanere.

Robert Krulwich er en af folkene bag radioprogrammet Radiolab på NPR, der er verdens største public service-radiostation. Han holder både et oplæg og deltager i en paneldebat.

Også en af de store inden for kommerciel talkradio, David G. Hall, kommer fra USA. Han har været med til at tjene penge på talkshows i radioen i både USA, England og Sydamerika.

Ifølge RadioDays passer det glimrende ind i debatten om det nye medieforlig, at de tre ikoner besøger festivalen netop nu. RadioDays vil nemlig sætte fokus på den nye radiokanal, der af nogle kaldes 'Radio Møller' efter kulturminister Per Stig Møller (K).

»Politikernes beslutning om den nye kanals fokus er fuldstændigt som forventet. Derfor er jeg også glad for, at RadioDays kan præsentere de tre ypperste repræsentanter for det, udvalget og politikerne har brugt som referencepunkt for den nye kanals profil: NPR i USA, BBC Five Live, og så tager vi så lige kommerciel talk radio med også i vores afdækning af en mulig profil for kanalen,« siger Christian Kjeldsen. 

RadioDays afholdes den 1. og 2. oktober i København.

0 Kommentarer