Radioday, måske -days

SLUKØRET. Branchefestivalen Radiodays 2009 var måske en glimrende festival for de fleste. Men det var det ikke for alle deltagerne.

SLUKØRET. Branchefestivalen Radiodays 2009 var måske en glimrende festival for de fleste. Men det var det ikke for alle deltagerne.

Flertalsendelsen i Radiodays indikerer, at arrangementet strækker sig over mere end én dag. Det gjorde det også for nogle, men ikke os alle sammen. Blot de første 140 fik plads til fredagens begivenheder i DR Byen efter først-til-mølle-princippet.

Det er ikke acceptabelt, når Radiodays sælger sig selv og sine billetter som en todages festival.
Hvis ikke der findes egnede lokaler, hvor der er plads til alle deltagere, så lav differentierede priser på billetterne – og frem for alt: Varsl det i god tid, så man hverken går slukøret fra festivalen eller får mindre festival for pengene.

Jeg regnede med at få mulighed for at kommentere dette i festivalens evalueringsskema, men da det ikke var tilfældet, skriver jeg i stedet dette læserbrev.

– Thomas Behrndtz
tv- & medietilrettelæggerstuderende, Mediehøjskolen

SVAR. Det ser selvfølgeligt beklageligt, at Thomas Behrndtz, tv- & medietilrettelæggerstuderende ved Mediehøjskolen, ikke fik plads til åbningssessionen fredag aften. Når vi har tilmelding til åbningsarrangementet, er det, fordi vi dels kun kan være et bestemt antal mennesker i det givne lokale grundet DR Byens brandbestemmelser, og dels fordi åbningsarrangementet oprindeligt er lavet, for at folk, der rejser langt ude fra landet, har mulighed for at bruge aftenen på andet end Sams Bar. Vi kan heller ikke garantere plads til alle deltagerne til samtlige sessions. Det vil betyde, at vi skal have seks lokaler hver med plads til 300-350 personer. Det kan ikke lade sig gøre – og slet ikke omkostningsmæssigt.
Radiodays er en af Europas billigste radiokonferencer at deltage i og en af dem, der har det højeste faglige niveau. Derfor valgte vi heller ikke at have flere forskellige priser end den almindelige deltagerpris og den rabatterede deltagerpris for mediestuderende.
I forhold til vores evalueringsskema, som er udviklet af TNS/Gallup, har vi fået masser af kommentarer fra deltagerne og ikke mindst gode input til næste års program. Så der har været masser af plads til at skrive om sine ønsker med videre, ligesom Thomas Behrndtz via vores hjemmeside, www.radiodays.dk, har haft rigelig mulighed for at finde kontaktinformationer med videre til projektkontoret og dermed få svar på sine spørgsmål. I den forbindelse er det værd at notere sig, at alle, der mødte op til åbningssessionen – både dem, der havde tilmeldt sig, og dem, der tog den chance, at nogle ikke mødte op – fik plads i lokalet. Jeg skal beklage, at Thomas Behrndtz har haft en dårlig oplevelse, og lover, at vi tager hans synspunkter med i bearbejdelsen af den evaluering, der kommer fra TNS/Gallup, og som skal behandles af bestyrelsen for Radiodays i midten af november.

– Christian Kjeldsen
project director, Radiodays

 

1 Kommentar

Thomas Behrndtz
4. NOVEMBER 2009
Re: Radioday, måske -days

Kære Christian

Tak for dit svar.

Det er rigtig godt at I tager kampen op mod Sams Bar med fredagens arrangement. Men det ændrer ikke noget ved, at det ikke er alle, der har glæde af det og at vi alle betaler lige meget for det. 

Jeg forventer ikke, at der er plads til alle ved hver session, men i forhold til fredagens arrangement, så forventer jeg, at I stiller nok pladser ialt til rådighed for deltagerne, der melder sig til begge dage. Ligesom I gør om lørdagen. Hvis DR ikke har egnede lokaler til 350 mennesker og I har en enkelt event, der kræver så mange pladser, så må I enten finde et andet sted at holde det, lave arrangementsstrukturen om (f.eks. med flere oplæg fredag) eller lave differentieret betaling og information derom.

Det er ikke fair kun at få en dags festival, når I lægger op til at give to.

Mht. spørgeskemaet, så kunne jeg ikke se hvilken side at skemaet at mit input passede ind, og da jeg åbenbart havde afsluttet spørgeskemaet, havde jeg ikke mulighed for at gå tilbage og rette i det. Skemaet var sendt afsted, fortalte siden mig. Jeg manglede blot en side til sidst, hvor jeg kunne komme med generelle kommentarer.

Alt i alt var Radiodays et fint arrangement, som jeg tager noget med mig fra. Jeg efterlyser blot en mere fair fordeling af festivalens glæder og bedre information herom.

De bedste hilsner
- Thomas Behrndtz
Tv- & medietilrettelæggerstuderende, Mediehøjskolen