Morten Lund skylder millioner til Janus Friis

Kreditorerne har til sammen mere end 120 mio. kr. til gode i konkursboet efter den fallerede IT- og avisinvestor Morten Lund. Skype-milliardær Janus Friis er blandt kreditorerne, skriver Business.dk.

Kreditorerne har til sammen mere end 120 mio. kr. til gode i konkursboet efter den fallerede IT- og avisinvestor Morten Lund. Skype-milliardær Janus Friis er blandt kreditorerne, skriver Business.dk. Nyhedsavisens tidligere ejer gik som bekendt ned med brag i går. Morten Lund er nu erklæret personligt konkurs, og onsdag oplyser kurator til Business.dk, at kreditorerne til sammen har mere end 120 mio. kr. til gode.

Det er ikke kun Nyhedsavisens tidligere ledelse med Svenn Dam og Morten Nissen Nielsen i spidsen, der mangler at få penge fra Morten Lund. Kreditorerne tæller også Baugur Group, der for et år siden solgte Nyhedsavisen til Morten Lund, de islandske banker Straumur og Glitnir, samt et selskab ejet af Skype-milliardæren Janus Friis, skriver Business.dk.

"Det er ikke mange kreditorer. Vi taler nok mellem 10 og 20. Til gengæld er det mange penge og på den anden side af 120 mio. kr.. Heraf står 5-6 kreditorer for mere end 100 mio. kr. Det er folk, der har lånt Morten Lund penge – primært i forbindelse med Nyhedsavisen," udtaler kurator Claus Abildstrøm fra Danders & More.

Han tilføjer, at Morten Lund har ejerinteresser i en håndfuld selskaber.

"Men de selskaber har været anvendt som omdrejningspunkt for investering i andre selskaber, der igen har interesser i andre selskaber."

Blandt Morten Lunds aktiver er et hus ved Svanemøllen, der er belånt for 10 mio. kr., samt en kunstsamling, der endnu ikke er vurderet.

Journalisten.dk har i dag været i kontakt med Morten Lund, men han ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere sagen.

0 Kommentarer