Matias Seidelin skifter til graverjob på JP

»Jeg har savnet at være i magtens cirkler og skrive derinde fra,« siger den erfarne graverjournalist, der skifter fra TV 2 til Morgenavisen Jyllands-Posten

»Jeg har savnet at være i magtens cirkler og skrive derinde fra,« siger den erfarne graverjournalist, der skifter fra TV 2 til Morgenavisen Jyllands-Posten

Matias Seidelin skifter til Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor han fremover skal arbejde i avisens gravergruppe med fokus på det politiske stof. Matias Seidelin kommer fra TV 2, hvor han har arbejdet i to år.

»Nu har jeg lært at lave tv og det har været fantastisk at være på TV 2, men jeg tænker meget over, hvor min journalistik kan få mest indflydelse. Der er det sværere at lave tv med de historier, jeg synes er rigtigt fede. Det er desværre et faktum. Det har været en fed arbejdsplads at være på, men jeg tænker meget på, hvor min journalistik giver mest "impact". Der er noget med skreven journalistik, hvor du kan skrive flere historier inden du når til det store bang. Mens du på tv skal have den store historie nærmest til at starte med. Det gør processen med lige præcis det jeg laver meget vanskeligere.«

»Jeg har savnet at være i magtens cirkler og skrive derinde fra. Lige præcis den stilling i den gravergruppe, som er så stærk for tiden, det kunne jeg simpelthen ikke sige nej til. Der fik jeg et tilbud, som jeg ikke kunne afvise.«

Hvilke sager vil du kaste dig over?

»Jeg noterer mig med stor tilfredshed, at JP gør noget meget vigtigt lige i øjeblikket, nemlig at gå til PET. Alle, der har læst min bog ved, at jeg har haft problemer med PET. Det er noget af det mest vigtige lige i øjeblikket, for de har meget stor magt. Jeg forstår ikke, at den Awlaki-historie, som JP laver, ikke har medført større reaktioner. Når man kigger på det ude fra, så er det jo en kæmpe skandale.«

Det er endnu ikke lagt fast, hvornår Matias Seidelin starter på Morgenavisen Jyllands-Posten. Før TV 2 arbejdede Matias Seidelin i otte år på Politiken.

2 Kommentarer

Matias Seidelin
29. OKTOBER 2013
Kære Anders.

Kære Anders.

Det har du ret i. Og jeg kigger også i den retning. Hvis du ved noget må du meget skrive til mig på matias.seidelin@jp.dk
Anders Mathiesen
19. AUGUST 2013
Hejsa Matias

Hejsa Matias

I alt det du har skrevet om de såkaldet hemmelige netværk fra tiden efter 2. verdenskrig undrer det mig at du ikke på noget tidspunkt har set om der var en sammenkædning mellem den socialdemokratiske efterretningstjeneste og de net du beskriver i dine artikler. De ting du beskriver er næppe foregået uden f.eks J.O.Krag eller Hedtofts viden. Jeg syntes det er værd at kikke på!