Mandy er britisk statsborger og TV 2 News-redaktør – sådan balancerede hun det i dækningen af Brexit

Det britiske parlamentsvalg får personlige konsekvenser for TV 2 News-redaktør Mandy Bhandal Jensen, der selv er britisk statsborger. ”Jeg har virkelig gjort mig umage for, at vi dækker Brexit fair”

Da det britiske folk torsdag aften valgte lederen af De Konservative Boris Johnson som premierminister og dermed sagde endegyldigt ja til at træde ud af EU, sad britiske Mandy Bhandal Jensen i TV 2 News’ afvikling på Teglholmen.

”Der har været kæmpestore seertal på News, hver gang vi har nævnt Brexit, så vi vidste godt, der var appetit på at dække Storbritannien,” siger Mandy Bhandal Jensen, der er nyhedsredaktør på TV 2 News.

På et personligt plan har valget allerede haft konsekvenser for Mandy Bhandal Jensen. Hun flyttede til Danmark for 13 år siden, har en dansk mand og to danske børn. Men selv har hun kun britisk statsborgerskab. Lidt endnu.

”Jeg har søgt om dobbelt statsborgerskab, og det er på grund af Brexit. Det har jeg haft det rigtig hårdt med, for det er en stor del af min identitet, at jeg er fra Storbritannien, og jeg kalder mig britisk. Det er mærkeligt, at jeg skal lave min identitet om og søge dansk statsborgerskab på grund af en politisk beslutning,” siger hun og tilføjer:

”Min mand og mine børn er danske, men jeg har hele tiden tænkt, at vi var fælles om at være EU-borgere. Nu er der truffet et valg på mine vegne.”

Målet har altid været objektivitet

Gennem hele valgdækningen har hun været opmærksom på, at hendes egne holdninger til valget ikke måtte smitte af på TV 2’s dækning.

”Du kan jo godt høre, at jeg gerne fortsat vil være en del af EU. Men jeg har virkelig gjort mig umage for, at vi dækker Brexit fair og taler med dem, der stemmer for det, om, hvorfor de har det sådan,” siger hun og tilføjer:

”Jeg har gjort meget ud af, at vi ikke kaldte Boris Johnson for en klovn, og at vores portrætter og dækning af ham skulle være respektfuld. Som britisk statsborger følte jeg mig forpligtet til, at danskerne skulle forstå begge sider.”

Hvornår har det været svært at dække valget?

”Det har ikke været svært at dække det britiske valg overhovedet, for jeg har haft meget forståelse for, hvad der er foregået. Det har kun været svært, når der har været terrorangreb undervejs, fordi det er et land, jeg holder så meget af. Valget er mit arbejde,” siger hun.

Føltes som en fordel

Ofte har hun faktisk følt, at hendes britiske baggrund har været en fordel i nyhedsdækningen, fordi hun har kunnet forklare sine kolleger, hvorfor ting foregik, som de gjorde.

”Det har været dejligt at kunne være go to point for mine kolleger som en insider. Jeg kan kun se fordelen. Men det har altid været målet at være objektiv.”

Er du trist over valgresultatet?

”Jeg er ikke trist over det, for jeg synes, det giver en klarhed. The people have spoken. Her var en klar vinder, og det kan man bedre forholde sig til og respektere.”

0 Kommentarer

Læs også

»Medierne er dybt farvede, og I aner det ikke engang selv«

30. NOVEMBER 2016
<span class=Nyhed: Medier diskriminerer ikke kvinder ved folketingsvalg">

Forsker: Medier diskriminerer ikke kvinder ved folketingsvalg

05. DECEMBER 2019
S-regeringen får kritik for lukkethed: ”Kontrollen med magten bliver forringet”

S-regeringen får kritik for lukkethed: ”Kontrollen med magten bliver forringet”

26. NOVEMBER 2019