Ekspert: Støjberg vil dømmes af folkedomstolen

Det vil gavne tidligere integrationsminister Inger Støjbergs brand og budskab, hvis der kommer live-tv fra rigsretten, siger denne uges gæster i ’Budskab’

Hvorfor ikke sende tv-billeder live fra rigsretssagen, så befolkningen selv kan følge med i, hvad der foregår – uden journalisternes filter?

Det var de spørgsmål, Venstres tidligere integrationsminister Inger Støjberg stillede, da hun fremsatte lovforslag om at sende live-tv fra rigsretssagen mod sig.

Det er et forslag, som med kommunikationsbriller vil være et rigtig godt tiltag for Inger Støjberg.

”Hun kan få den ultimative platform, og hun kan få den uredigeret,” siger Mikael Baden, medstifter og partner i kommunikationsbureauet Friday, i ’Budskab’.

Den analyse er Anna Rørbæk, der rådgiver i strategisk kommunikation, enig i.

”Hun er en ekstremt god kommunikator, hun har et vildt stærkt brand, og hun formår virkelig på alle måder at få sine budskaber igennem til sine følgere og fans. Så Støjberg vil have rigtig meget gavn af at komme ufiltreret igennem,” siger Anna Rørbæk i ’Budskab’.

Selv hvis der ikke bliver stemt for at tillade live-transmittering fra Rigsretten, har alene forslaget gavnet Inger Støjberg, mener Mikael Baden.

”Hun har fået bekræftet sin fanbase. Og så kan hun måske også fortsætte det martyrium, hun er ude i. Det, der er tankevækkende med kommunikationsbriller, er, at vi har en Inger Støjberg, der burde være under et helt utroligt stort pres,” siger han og tilføjer:

”Hun vender det fuldstændigt om, så vi har at gøre med en politiker her, som tager nogle greb i værktøjskassen, som vi normalt kun ser i amerikanske court room dramas, eller som vi måske har set med Trump også.”

Dømmes af folkedomstolen

Også Anna Rørbæk hæfter sig ved, at Inger Støjberg har en solid fan- og følgerbase, der tager hendes fortælling om en barnebruds-sag frem for en lovbruds-sag til sig.

”Det, der er i hendes interesse, er at blive dømt af folkedomstolen og ikke nødvendigvis af den domstol, vi kender fra retten,” siger Anna Rørbæk.

Samtidig har Inger Støjberg et solidt greb om kommunikation, der i Anna Rørbæks øjne kan få hende til at skabe flere overskrifter, end hvad embedsmænds måske lidt mere tørre formuleringer vil kaste af sig.

”Inger Støjberg har et rigtig stærkt sprog, og hun er rigtig god til at tale i oneliners. Hun ved, hvordan hun skal skære det, så det rammer overskrifterne. Vi vil se hende kommunikere på samme måde, som hun har gjort indtil i dag,” siger Anna Rørbæk.

Demokratisk eller populistisk?

Formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, er ikke begejstret for forslaget fra Inger Støjberg. Han har advaret mod, at rigsretten bliver et tv-show.

Flere mediechefer har imidlertid sagt, at de ikke kan se problemet i at sende åbent fra en retssag, der har stor offentlig interesse.

Mikael Baden ser umiddelbart ikke, at det skulle være et problem at sende åbent fra det offentlige system.

Men man skal dog stille sig selv spørgsmålet, om Inger Støjbergs forslag er demokratisk – eller om det er populistisk, mener Anna Rørbæk.

”Populisme handler også om det her med at skabe et fjendebillede mellem folket og eliten. Det er også det, vi taler om, når hun udtaler sig nu. Hun vil gerne uden om de etablerede medier, der kan filtrere det egentlige budskab fra,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Ritzau og Berlingske er klar til at sende fra Støjberg-sag

Ritzau og Berlingske er klar til at sende fra Støjberg-sag

02. MARTS 2021
Barnebrude: Det begyndte som en nyhedshistorie – nu kan det ende som en rigsretssag

Sådan kom barnebrude på dagsordenen – det startede på en nyhedsvagt

07. JANUAR 2021
Tre ting kommunikationsfolk kan lære af sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks 2

Tre ting kommunikationsfolk kan lære af sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks

25. MAJ 2020
Automatisk kladde 5

Ekspert: Støjberg kommunikerer som Mette i mink-sagen – og det virker

14. DECEMBER 2020