Knap 500 mediefolk akkrediteret til Folkemødet

I skrivende stund er 475 mediefolk akkrediterede til at dække årets Folkemøde på Bornholm. Listen er dog langt fra endelig endnu. DR sender cirka 100 mand, som endnu ikke står på listen, mens Politiken pt. ikke har akkrediteret én eneste af de 40 redaktionelle medarbejdere, de sender til Bornholm (Opdateret 18.45)   

På torsdag starter den fjerde udgave af Folkemødet på Bornholm. Journalisten har gennemgået listen over akkrediterede journalister, og i skrivende stund er der 475 mediefolk på listen.

Meget tyder dog på, at langt flere mediefolk senere på ugen vil blive føjet til listen. 

For eksempel fortæller DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, at DR i alt sender 150 mand, selv om kun 52 DR-medarbejdere indtil videre står på listen over akkrediterede mediefolk på Folkemødet. Og selv om Politiken i skrivende stund ikke har én eneste medarbejder på listen, sender de 40 redaktionelle medarbejdere til Bornholm.

»At vi endnu ikke har akkrediteret nogen, skal bare ses som et udtryk for, at vi er sent ude af starthullerne efter en rimelig heftig uge i dansk politik,« siger chefredaktør Anne Mette Svane. 

Måske ny rekord 

Dermed kan man altså lægge mindst 140 personer til den allerede lange liste af mediefolk, der vil dække Folkemødet. Arrangørerne forventer da også, at antallet af journalister på akkrediteringslisten vil vokse markant i løbet af de kommende dage.

»Jeg tror, der kommer en hel del flere til. Jeg har hørt, at der er mange, som akkrediterer sig meget sent. I dag og i morgen – måske også torsdag – vil listen vokse,« siger Folkemødets pressekoordinator, Geira Bjørn Olsen.

Siden Folkemødet første gang løb af stablen i 2011, er antallet af mediefolk, som dækker begivenheden, hvert år steget støt.

Sidste år endte der med at være 645 akkrediterede mediefolk, året inden var der 400, mens der det første år var 110. Med de 615 mediefolk, som på nuværende tidspunkt enten allerede er akkrediterede, eller som ifølge medierne selv er på vej til at blive det, kan antallet af journalister på Folkemødet endnu engang overstige niveauet fra året inden. 

»Om vi sætter ny rekord i år, tør jeg simpelthen ikke at sige. Jeg vil tro, at det bliver cirka samme leje som sidste år. Men der kommer hele tiden nye akkrediterede på listen,« siger pressekoordinator Geira Bjørn Olsen.

DR sender flest 

Med 150 bebudede medarbejdere på Folkemødet, er DR suverænt det medie, som sender flest ansatte til Bornholm. Sådan var det også sidste år, hvor DR sendte 134 akkrediterede medarbejdere til at dække Folkemødet. 

TV 2 er det er på nuværende tidspunkt det medie, som sender næstflest. I alt står 81 mediefolk fra TV 2 på akkrediteringslisten – heraf er de 47 fra TV 2 Bornholm.

Selv om Politiken efter eget udsagn sender 40 redaktionelle medarbejdere til Bornholm, er mediefolk fra dagbladene indtil videre ikke dem, der fylder mest på listen over akkrediteringer. Sidste år havde Børsen seks akkrediterede medarbejdere på Bornholm under Folkemødet – indtil videre har de i år kun en enkelt på listen. Det samme gælder for Information, men som nævnt er akkrediteringslisten altså langt fra komplet endnu. 

Rettet 12.00: Vi havde talt 79 medarbejdere fra TV 2, men der er 81 på listen.
Opdateret 18.45: Artiklen er opdateret med tal fra DR og Politiken på, hvor mange endnu ikke akkrediterede medarbejdere de sender til Bornholm for at dække Folkemødet. 

 

1 Kommentar

Michael Kjærgård
10. JUNI 2014
Og?
Og?