Hun fortalte om usund kultur på TV 2: ”Jeg er enormt stolt, glad og lettet over, at jeg stod frem”

Antoinette Kordic var en af de kvinder, som stod frem og fortalte om upassende adfærd på TV 2. Hun er glad for, at undersøgelsen får konsekvenser

TV 2-vært Jens Gaardbo stopper. Det sker ifølge TV 2 som konsekvens af nogle af de ting, som er kommet frem i tv-stationens undersøgelse af sexisme og usund kultur.

Jens Gaardbo forlader TV 2 på grund af ”dårlig dømmekraft” i sin tid som nyhedschef fra 1998 til 2003.

”Det er ganske vist længe siden, og tiden var en anden. Men jeg er enig i, at der var eksempler på dårlig dømmekraft, og at jeg i visse tilfælde opførte mig forkert,” udtaler Jens Gaardbo i en pressemeddelelse.

I september talte Journalisten med flere tidligere TV 2-medarbejdere, som opfordrede til et opgør med en årelang usund kultur. En af dem var Antoinette Kordic, som var tekster på TV 2 Nyhederne fra 1997 til 2008.

Lettet

Hun er lettet over, at TV 2’s undersøgelse får konsekvenser.

”Jeg synes, det er det eneste rigtige. Jeg var netop bange for, at der ikke ville være nogen konsekvenser. Jeg er enormt stolt, glad og lettet over, at jeg stod frem,” siger hun.

Antoinette Kordic har ikke ønsket at sætte navne eller årstal på de oplevelser, hun har haft. Men hun mener ikke, det ville være muligt for TV 2 at tage et opgør med kulturen, hvis ikke det fik konsekvenser i en eller anden form.

”Hvis det overhovedet skal give nogen som helst mening for de kvinder, som har stået alene med det her i mange år og følt sig svigtet af systemet – så skal det have konsekvenser, når man endelig undersøger det,” siger hun.

”Jeg er da også sikker på, at Jens Gaardbo ikke er den sidste, det får konsekvenser for. Om ikke andet tror jeg, der er andre, som får en reprimande,” siger hun.

Der blev ikke lyttet

Ifølge Antoinette Kordic er det et vigtigt signal til kvinderne, som har oplevet upassende adfærd på TV 2. Men det er også et signal til branchen om, at kulturen skal laves om.

”Det er jo ikke, fordi man ikke har snakket om det. Men der blev ikke lyttet,” siger hun.

Hverken TV 2 eller Jens Gaardbo har yderligere kommentarer til, at han er stoppet, lyder det i en pressemeddelelse.

0 Kommentarer

Læs også

Jens Gaardbo forlader TV 2 - udviste dårlig dømmekraft

Jens Gaardbo forlader TV 2 – udviste dårlig dømmekraft

11. DECEMBER 2020
<span class=Nu står seks kvinder frem: Sexismen på TV 2 har dybe rødder">

Nu står seks kvinder frem: Sexismen på TV 2 har dybe rødder

23. NOVEMBER 2020