HB-medlem kritiserer Berlingskes samarbejde med TV 2

Medlem af DJ's hovedbestyrelse Peter Thornvig kritiserer det nye samarbejde mellem Berlingske Business' redaktion og TV2 News. Thornvig påpeger, at medarbejderne ikke bliver kompenseret for videreudnyttelsen af deres materiale (Opdateret).

Medlem af DJ's hovedbestyrelse Peter Thornvig kritiserer det nye samarbejde mellem Berlingske Business' redaktion og TV2 News. Thornvig påpeger, at medarbejderne ikke bliver kompenseret for videreudnyttelsen af deres materiale (Opdateret).

Fra 1. september bliver der stillet om til Berlingske i Pilestræde, når TV2 News skal have analyser og nyheder om finansstoffet. Berlingskes Business-redaktion har ansat fem nye medarbejdere til at sende live fem gange om dagen og ellers producere nyheder til nyhedsrullen på TV2 News.

Aftalen mellem de to medier, der er blevet forhandlet på plads hen over sommerferien, var et emne på dagens møde i hovedbestyrelsen for Dansk Journalistforbund. Frederik M. Juel, tillidsmand på Berlingske, var overordnet set tilfreds med aftalen, men ikke alle delte hans optimisme. Det er nemlig et problem, at Berlingskes medarbejdere ikke bliver betalt for, at deres materiale bliver brugt af et andet medie, mener Peter Thornvig.

»Jeg synes, det burde fremgå klart, at videreudnyttelsen skal godtgøres. Rent principielt, når vi videregiver materiale, så skal der også falde en kompensation i form af betaling til medarbejderne,« sagde Peter Thornvig på dagens møde i hovedbestyrelsen.

Frederik M. Juel fortalte, at spørgsmålet om værdien af samarbejdsaftalen vil blive taget op, når Berlingske Media skal forhandle med sine medarbejdere om den samlede betaling for videreudnyttelse. Flemming Reinvard, faglig konsulent i Dansk Journalistforbund, sagde på mødet, at siden der ikke kommer til at flyde penge imellem de to arbejdspladser, vil det være svært at forhandle en aftale om kompensation på plads.

»Problemet med den slags forhandlinger er, hvordan værdisætter man et samarbejde, hvor der handles med naturalier? Bare fordi der ikke er penge i et samarbejde, betyder det jo ikke, at det ikke er noget værd. Men vores vurdering var, at vi kunne ikke have fået en fornuftig pris. Vi så det derfor som en fordel at udskyde spørgsmålet, sagde Flemming Reinvard.

Han fortalte også, at dengang det var dagbladet Børsen, der producerede finansnyheder til TV2 News, betalte avisen en sum penge til sine medarbejdere som kompensation for videreudnyttelsen af det materiale, der blev givet videre til TV 2. Til gengæld havde de ikke en skriftlig aftale, som Berlingskes medarbejdere nu har.

»Det er ikke, fordi jeg har brug for, at der står et tal i aftalen,« sagde Peter Thornvig.

»Jeg mener blot, det burde være en standardting, at kompensation for videreudnyttelse bliver skrevet ind i de aftaler, arbejdspladserne indgår med sine medarbejdere. Det er en opdragelsesting,« sagde Peter Thornvig.

 Peter Thornvig stemte dog ikke imod medarbejderaftalen for dem, der skal levere indhold til Berlingske Business og TV2 Finans, og aftalen blev ensstemmigt vedtaget af hovedbestyrelsen.

Opdateret 11.55 med oplysningen, at spørgsmålet bliver taget op, når Berlingske Media skal forhandle om den samlede kompensation for videreudnyttelse.
Opdateret 14.20: Aftalen blev ensstemmigt godkendt.

0 Kommentarer