search

Gratis krypterede mailadresser til Journalisterne i DJ

Fra den 15. september kan Journalisterne i DJ kvit og frit få en krypteret mailadresse. Formand for Journalisterne i DJ Rasmus Mark Pedersen: ”Endelig føler vi, at vi har noget på hylderne, som medlemmerne kan få glæde af”

For to et halvt år siden skrev DJ-medlem og nu tidligere chefredaktør på Prosabladet Kurt Westh Nielsen i et blogindlæg i Journalisten:
”Når du bliver medlem af Dansk Journalistforbund, får du tilbudt et pressekort. Jeg mener også, du burde få tilbudt en sikker krypteret mail-adresse.” 
Det bliver nu til virkelighed for medlemmerne af Journalisterne i DJ, og fra den 15. september klokken 10 tilbydes de en gratis og sikker mail på domænet @journalist.dk-mail. 
”Forbundet har før lavet arrangementer, hvor man kunne blive klogere på den digitale sikkerhed. Men for alle dem, der ikke havde tid til at komme til Cryptoparties, var der ikke så meget, DJ kunne tilbyde,” siger Kurt Westh Nielsen.
”Det er fantastisk, at der sker noget nu. Og det er tilfredsstillende, at nogle tanker rent faktisk kan blive til handling i vores verden,” siger han.

Journalisten får selv kontrol 

Ifølge Kurt Westh Nielsen bliver den store forskel, hvem der har kontrollen over de mails, journalisterne skriver.

Han forklarer, at de mange journalister arbejder et sted, hvor mail-kontoen i princippet er arbejdsgiverens. Men hvis arbejdsgiveren bliver mødt med en dommerkendelse, der kræver, at de skal udlevere den ansattes mail, er det op til arbejdsgiveren at vurdere, om man vil efterkomme den henvendelse eller ej. Der har journalisten ikke selv nogen kontrol, fortæller han.

”Men det ændrer sig med det set-up og den mailadresse, der kommer nu. Nu bliver det journalisten selv, der får kontrollen og muligheden for at beskytte sig selv og sine kilder,” siger Kurt Westh Nielsen.

Rasmus Mark Pedersen er formand for Journalisterne i DJ, og han fortæller, at samarbejdspartneren er det tyske firma Tutanota. Ifølge formanden har netop dette firma den mest overbevisende sikkerhedsprocedure.

”De slår sig op som ytringsfrihedens forkæmpere. De har lavet det her firma med det for øje at tage privatlivet på internettet tilbage. Det tiltaler jo os som journalister,” siger Rasmus Mark Pedersen.

Han understreger vigtigheden i kildebeskyttelse i journalisternes daglige arbejde. Og han fortæller, at det i dag ikke længere er nok at sige til kilderne, at man ”nok skal lade være med at sige noget til nogen”.

”Man skal også sørge for, at der ikke er nogen, der kan lure med på det, man laver,” siger han.

Ingen adgang til dine mails 
Ifølge Rasmus Mark Pedersen er der ikke nogen, der kan lure med hos det tyske firma.

”Det er jo blevet bevist, at NSA har kunnet kigge ind hos både Gmail og Hotmail. Det er ikke blevet bevist, at de kan det hos Tutanota. Derudover er mail fra denne adresse krypteret fra start til slut. Det er Hotmail og Gmail ikke,” siger han.
Han fortæller, at det er fysisk umuligt for Tutanota at kigge med i folks mails – ligesom deres opsætning gør det umuligt at genskabe et password.
Så hvad gør Tutanota, hvis de tyske myndigheder kræver adgang til en af DJ-journalisternes mailkorrespondancer – for eksempel grundet mistanke om en whistleblower?
”Så siger Tutanota, at de ikke har nogen mulighed for at komme ind i mailen. For det har de ikke. Og der er heller ingen, der vil kunne genskabe adgangskoden. Det er alene den enkelte bruger, der kan vurdere, om man vil efterkomme sådan et krav fra myndighederne eller ej,” siger Rasmus Mark Pedersen.

Hvad koster det?
Faktisk har domænet været i Dansk Journalistforbunds hænder i cirka to årtier, fortæller Rasmus Mark Pedersen. Men kun 45 mailbrugere har brugt det, og domænet har ”ligget i dvale”.
Selve domænet har derfor ikke kostet Journalisterne i DJ noget. Men til gengæld kan det blive en dyr forretning, hvis alle journalisterne i forbundet gør brug af tilbuddet.
”Vi betaler 50 kr. om året til Tutanota pr. mailadresse, og vi inkasserer 60 kr. pr. medlem om året. Der er derfor ikke mange penge tilbage til vores andre aktiviteter, og på den måde er det ikke en god forretning,” siger Rasmus Mark Pedersen.
Hvis alle medlemmer af Journalisterne i DJ benytter sig af tilbuddet, vil kontingentet derfor blive hævet, vurderer han.
”Men indtil videre har vi penge nok, og så må vi se, om vi skal rykke på finanserne senere. Men det er jo det, det handler om i en fagforening. De stærke må betale for dem, der har brug for ekstra beskyttelse. Og det er uanset, om det handler om digital beskyttelse, om det er til en form for strejkekasse, eller hvad vi nu ellers tilbyder,” siger han.

Forhåbentligt giver det medlemmerne lyst til at blive

Rasmus Mark Pedersen håber på, at tilbuddet om en gratis og sikker mailadresse vil gøre Journalisterne i DJ til en attraktiv gruppe at blive – eller forblive – en del af.
”Endelig føler vi, at vi har noget på hylderne, som medlemmerne kan få glæde af. Og at vi ikke bare tilbyder holdninger til mediepolitik eller nogle arrangementer i København,” siger han.
”Det er klart, at det er tænkt ind i en større sammenhæng, hvor vi gerne vil sikre vores medlemmer ved at tilbyde dem noget relevant,” siger han.  
Hvis man melder sig ud af DJ, mister man adgangen til mailadressen. Men hvis man for eksempel skifter fra at lave journalistik til kommunikation, kan man forblive støttemedlem hos Journalisterne i DJ og derved betale for at opretholde mailadressen.
”Det er en kattelem, vi har lavet, for at folk ikke mister deres mail,” siger Rasmus Mark Pedersen.

Et par ulemper 

Men selv om den nye, krypterede mailadresse ifølge formanden for Journalisterne i DJ er fuld af fordele, fortæller Rasmus Mark Pedersen også, at der er en pris at betale for den høje sikkerhed.
”Selve platformen er ikke lige så avanceret som for eksempel Googles, og man kan ikke få sine mails til at spille sammen med eksempelvis Microsoft Outlook. Man skal bruge Tutanotas platforme,” siger han.
Derudover vil spamsikringen heller ikke være lige så god som andre steder, fordi Tutanota ikke læser med i mailsene.
”Men det må man tage med for til gengæld at få en meget bedre sikkerhed,” siger Rasmus Mark Pedersen.  

Kommentarer
18
Kurt Westh Westh Nielsen
30.08.18 07:26
Dagens bedste nyhed! Godt
Dagens bedste nyhed! Godt rykket af Journalisterne.
Fremhævet af Journalisten
Rasmus Mark Pedersen
30.08.18 07:43
Som en del af intiativet for
Som en del af intiativet for digital beskyttelse har Journalisterne i DJ her til morgen åbnet for, at alle medlemmer kan få en klækkelig rabat på en VPN-tjeneste for at beskytte internetsurfing: http://journalisterne.dj/fordele/vpn-forbindelse

Og på denne side kan man sidde klar lørdag den 15. september klokken 10 for at sikre sig en af de mere eftertragtede @journalist-mailadresser: http://journalisterne.dj/fordele/sikker-mail

Medlemmer af forbundet, der ikke er medlem af Journalisterne i DJ, men arbejder med fri og uafhængig journalistik, kan nå og melde sig ind her og være med fra start: http://journalisterne.dj/medlemskab/meld-dig-ind

Mvh Rasmus MP
Fremhævet af Journalisten
Anders Kjærulff
30.08.18 08:05
Sådan!
Sådan!
Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
30.08.18 09:20
Godt Kurt. Godt DJ. Lidt
Godt Kurt. Godt DJ. Lidt stolt over mit forbund -:)
Fremhævet af Journalisten
Freja Wedenborg
30.08.18 10:02
Hej Rasmus

Hej Rasmus

Jeg synes det er super fedt at du gerne vil gribe bolden med den digitale sikkerhed og gøre noget synligt for medlemmerne i kølvandet på de digitale sikkerhedskurser vi har tilbudt medlemmerne osv. Det har vi jo i øvrigt været rundt i hele landet med og på uddannelserne :)

Men jeg synes altså også du skylder medlemmerne at sige, at en lang række sikkerhedseksperter har frarådet DJ at lave den krypterede mailadresse hos Tutanota. Det er en super fin idé, men der er en række problemer ved at deponere medlemmernes mest følsomme oplysninger hos et privat firma.

Et af problemerne er, at Tutanota ikke krypterer metadata - altså oplysninger om hvem, der sender hvad til hvem og hvornår. Det er oplysninger, som kan være super vigtige, fx i en situation, hvor en kilde sidder på en en computer hos en offentlig myndighed og kommunikerer med en journalist på et medie.

Hvis kilden bryder sin tavshedspligt og lækker fortrolige oplysninger, og der så senere kommer en historie i det medie på baggrund af oplysninger fra den myndighed - ja, så behøver man ikke indholdet, men blot metadata, for at kunne sandsynliggøre, hvad der er foregået.

Appen Signal, som både fås til mobil og desktop, kan præcis det samme som en mailadresse - sende vedhæftede filer, gruppersamtaler osv. Og man kan også ringe og videochatte med den. Den er gratis, open source og anbefalet af bl.a. Snowden – journalisterne kan altså få den samme funktionalitet, og bedre sikkerhed, helt gratis. Og så behøver man ikke deponere sine mails hos Tutanota.

Et andet problem er, at det ikke er alle sikkerhedsproblemer, der kan løses med en mail eller en app. Der er desværre ikke nogen kvik-fix løsning. De kurser vi har holdt har netop handlet om at lære medlemmerne selv at navigere i deres sikkerhedssituation og så vælge de værktøjer, de har brug for.

Vi diskuterede det jo i arbejdsgruppen for digital sikkerhed og i HB og valgte efter de råd ikke at gå videre med det.

Jeg forstår godt, at du gerne vil gøre noget synligt for medlemmerne. Og jeg håber virkelig, at det her eksperiment kommer til at gå godt. Det er virkelig ikke for bare at skyde ting ned, at jeg skriver her.

Men vores medlemmers digitale sikkerhed er altså en alvorlig sag. Jeg synes altså vi skylder at fortælle om de overvejelser vi har haft, og de begrænsninger, der er ved Tutanota, så de kan tage stilling til, om de vil bruge det op et oplyst grundlag.

Og til de medlemmer, der måtte læse med: Hvis I har et konkret sikkerhedsproblem, I gerne vil have hjælp til, eller ikke havde mulighed for at være med på de kurser, vi holdt i kredsen, er I stadig altid velkomne til at skrive eller ringe til mig.

Mange hilsner,
Freja Wedenborg (som sidder i HB/MPU og underviser i digital sikkerhed på DMJX)

frejawedenborg@gmail.com
www.cryptoguide.dk
Fremhævet af Journalisten
Freja Wedenborg
30.08.18 10:40
Hov, glemte lige at skrive,
Hov, glemte lige at skrive, at den store forskel er, at Signal også krypterer metadata. Vi ved fra sager, hvor de har skullet udlevere kundeoplysninger, at de eneste oplysninger, de gemmer, er oplysning om, hvornår mail har downloadet appen.
Fremhævet af Journalisten
Andreas Rasmussen
30.08.18 10:41
Intentionen er rigtigt god,
Intentionen er rigtigt god, respekt for at bruge tid og energi på at gå i den retning. Men jeg deler Frejas bekymringer ift. de reelle sikkerhedsmæssige problemer med Tutanota og synes at pengene ville være bedre givet ud ved at sende et eksemplar af Frejas glimrende bog "Cryptoguide for journalister" ud til medlemmerne. Mon ikke der kan laves en fin aftale med Ajour om en god pris.

Man kan læse mere om bogen her: https://ajour.dmjx.dk/shop/cryptoguide-for-journalister---haandbog-i-digitalt-selvforsvar-578p.html
Fremhævet af Journalisten
Rasmus Mark Pedersen
30.08.18 13:01
Hej Freja

Hej Freja

Som vi allerede har talt om, så vil jeg mægtigt gerne, at vi udvider Journalisterne i DJs hjemmeside med gode råd om netop fordele og ulemper ved de forskellige teknologier. Vi har ikke talt om, hvorvidt det er noget, du har tid til at lave, eller hvad det skulle koste, men det er et projekt for efteråret for os i foreningen.

Jeg synes, din formulering med, at der er "en lang række sikkerhedseksperter", der har frarådet løsningen. Sandheden er jo, at MPU primært sagde nej til arbejdsgruppens anbefaling om at tilbyde en sikker e-mailadresse, fordi de ikke mente, det var en fagforeningsopgave, men en arbejdsgiveropgave. Og så overlod MPU det til at være noget for os i Journalisterne i DJ at gå videre med.

Og i forhold til metadata så ved jeg, det er noget Tutanota arbejder med i øjeblikket, ligesom vi vil kan blive enige om, at Tutanota har en langt højere sikkerhed end Google, Microsoft eller de fleste af vores arbejdsgivere.

Bedste hilsner,
Rasmus MP

Fremhævet af Journalisten
Øjvind Hesselager
30.08.18 13:34
Kære Freja og Rasmus

Kære Freja og Rasmus

Må jeg bede jer oversætte forkortelsen MPU. (Bare en af jer :-) )

Mvh
Fremhævet af Journalisten
Rasmus Mark Pedersen
30.08.18 13:58
Godt spurgt! MPU er
Godt spurgt! MPU er Mediepolitisk Udvalg, der er et underudvalg til hovedbestyrelsen. De var ansvarlig for arbejdsgruppen om cypersikkerhed, der netop anbefalede DJ at sikre en krypteret e-mail til alle medlemmer.

(Og satans! Jeg som ellers aldrig bruger forkortelser i forbundssammenhæng ;-))
Fremhævet af Journalisten
Søren Steffen
30.08.18 14:07
Som jeg kan læse hos
Som jeg kan læse hos ProtonMail gemmer de heller ikke metadata. Er I bekendt med evt. Problemer med ProtonMail?
Fremhævet af Journalisten
Freja Wedenborg
30.08.18 17:51
Hej Rasmus

Hej Rasmus

Først i forhold til forslaget om at skrive noget (mere) om digital sikkerhed på DJ’s hjemmesider: Som jeg også har sagt til dig tidligere vil jeg *altid* gerne hjælpe med sikkerhedsrådgivning til DJ's medlemmer (uden honorar, da jeg jo sidder i hovedbestyrelsen) eller henvise til andre sikkerhedsrådgivere, der kan hjælpe.

Der er vist ikke nogen, der kan være i tvivl om, at jeg i høj grad mener, at det er vores fagforenings opgave at opruste medlemmernes digitale sikkerhed.

Men det er ikke en fagforenings opgave at spille hasard med den. Og det er jeg rigtig bange for at vi gør nu. Jeg kan se på debatten på Twitter, at der er flere journalister, der arbejder med området, som deler den bekymring.

Det er rigtigt, at arbejdsgruppen om cybersikkerhed, der bestod af journalister med interesse i området, anbefalede at lave en krypteret mailadresse. Der blev så lavet en indstilling til Mediepolitisk Udvalg, som jo, som du skriver er det underudvalg i hovedbestyrelsen, der har ansvaret for området. Og MPU endte så med at anbefale hovedbestyrelsen IKKE at gøre det efter at have rådført sig med fagpersoner.

Det var bestemt ikke fordi de ikke mente, det var en fagforeningsopgave, som du skriver - det var på grund af netop de sikkerhedsbekymringer, jeg nævner ovenfor. Helt konkret står bliver der i referatet fra det pågældende MPU-møde peget på to sikkerhedsricisi:

- at der er der en risiko for, at en krypteret mailadresse vil give medlem­merne en forkert opfattelse af, at dermed er alle sikkerheds­spørgsmål besvaret.
- at der i sig selv kan være en sikkerhedsrisiko i, at alle eller mange af DJ’s medlemmers mailadresser er samlet hos én udbyder.

På baggrund af den indstilling besluttede HB at afvise forslaget. Og så valgte i i Journalisterne at gå videre med det.

Jeg går ud fra, at du har fortalt bestyrelsen i Journalisterne om de bekymringer der var, før I tog den beslutning. Og jeg synes også, at vi har pligt til at fortælle medlemmerne om de bekymringer, så de har mulighed for at tage kritisk stilling inden de deponerer følsomme oplysninger på mailen.

Men altså - det bliver jo en meget hypotetisk diskusion, det her - vil det vise sig at være sikkert eller vil det ikke? Kommer der på et tidspunkt et nedbrud, hvor medlemmernes data forsvinder, eller gør der ikke?

Det er et gamble, jeg ikke har lyst til at tage uden at være sikker på at kunne garantere medlemmerne sikkerhed.

Men jeg håber virkelig, at du får ret, og at det viser sig at være helt sikkert og problemfrit. Mega fedt hvis det gør. Og skulle det modsatte ske, er jeg selvfølgelig parat til at gøre mit til at hjælpe med udbedre skaderne.
Fremhævet af Journalisten
Bernd Deterding, Tutanota
31.08.18 08:41
Dear Freja,

Dear Freja,
thanks for your comments regarding meta data. We are very strict regarding meta data storage. We only store the mail addresses of the sender and the recipient and nothing else (e.g. no ip addresses). Other providers store a lot more meta data. In addition to that, Tutanota is the only encrypted mail system which encrypts the subject, body and attachments of your conversations automatically.

If you want to communicate completely anonymously, you can create an anonymous account. For that, you just don't use your name as part of the mail address (see https://tutanota.com/blog/posts/anonymous-email for more details).

This is not possible with Signal. With Signal, you use your phone number to signup and communicate with others. And there is also meta data. In case of signal the meta data is probably stored on servers in the USA.

All of our servers are located in our datacenter in Germany and protected by very strict European data protection laws. No one besides our own staff has access to these servers (see https://tutanota.com/blog/posts/data-protection-germany).

You are invited to come to our office to see how we fight for privacy! If you are interested in discussing further issues, don't mind to contact us directly.

Best,
Bernd Deterding,
Your Tutanota Team
Fremhævet af Journalisten
Kurt Westh Nielsen
31.08.18 09:01
Journalisterne har efter min
Journalisterne har efter min mening præsteret et glimrende initiativ med dette meget konkrete initiativ om at tilbyde sikker email. Derfor synes jeg ærlig talt, at det er bedrøveligt, at Freja Wedenborg kaster grus i maskineriet ved at advare mod dårlig sikkerhed i løsningen. Som Freja skriver:

"...en lang række sikkerhedseksperter har frarådet DJ at lave den krypterede mailadresse hos Tutanota. Det er en super fin idé, men der er en række problemer ved at deponere medlemmernes mest følsomme oplysninger hos et privat firma."

Jeg ved ikke hvem de navnløse eksperter er, men diskussionen af, hvor sikker løsningen bør være, kan dermed fortsætte i det uendelige. Er der sket noget de sidste år for, at DJ kan tilbyde medlemmer sikker mail? Nej, der rystes på hånden i angst for at påtage sig ansvaret. De navnløse eksperter rådgiver i DJ's lukkede udvalg, og det er først med det konkrete tilbud fra Journalisterne, at vi kan genoptage diskussionen. Jeg kender tyske Tutanota, firmaet bag Journalisternes initiativ, jeg har i flere tilfælde snakket med dem, og er overbevist om deres seriøsitet og de sikkerhedstanker, der ligger bag. De er rundet af at være vokset op i et overvågningssamfund, med et Stasi som en nærværende realitet frem for principielle idealer om den teknisk perfekte løsning, som åbenbart har foregået i MPU.

Alle sikkerhedseksperter kan fortælle dig om det i praksis umulige i at tilbyde et absolut sikkert (mail)system. I sidste instans sætter dine egne grænser for overtalelsesforsøg over moderat fysisk pres til direkte tortur grænser for din lyst til at beskytte din kommunikation. Derfor forekommer diskussionen om sikkerhed atter en gang som meget abstrakt. Men muligheden for at beskytte egne data og tage dem med sig uagtet ansættelsesforhold er for vigtig til at overlade til arbejdsgivere, selvbestaltede eksperter eller myndigheder for den sags skyld.

Derfor glæder jeg mig til at benytte mig af Journalisternes tilbud om sikker mail.
Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
01.09.18 16:46
Diskussionen er bestemt
Diskussionen er bestemt spændende og super-relevant. Ikke bare for journalister, men jo også for den offentlige sektor, der alene peger på den løsning, som forbundet nu påtager sig at servicere.
For mit vedkommende er det super, for jeg ser hellere, at en korrespondance ligger i forbundsregi end hos en offentlig myndighed.
Og her så et spørgsmål:
Kan vi benytte den nye mail til korrespondance med det offentlige, der jo kræver sikker/krypteret korrespondance?
Hvad angår signal er det lidt op ad bakke, når man kan mailen med en kilde, der så skal have signal installeret - hvor det også er sådan, at det alene er android telefoner, der supporterer signal. (så vidt jeg kan læse mig frem til)
Fremhævet af Journalisten
Freja Wedenborg
02.09.18 10:28
Hej igen

Hej igen

Signal kan bruges på både android og iphones, samt som desktop app til alle nyere computere. Og ja, modtagere skal også have det installeret, sådan fungerer end-to-end-kryptering – i Tutanota er det, at modtageren får et link til, hvor den sikre kommunikation skal foregå. Fordelen ved Signal er at det også krypterer metadata, og at dataen opbevares på ens egen computer/telefon, ikke deponeret i skyen/hos et privat firma.

Men min anke i forhold til Tutanota er ikke så meget om Signal eller andre programmer er bedre, mere at der er ricisi indbygget, som jeg synes vi har pligt til at fortælle medlemmerne om, før de tager programmet i brug. Og det synes jeg at Rasmus og Journalisterne forsømmer.

Og ja, Kurt, jeg synes også det er ærgerligt at vi nu får en langhåret offentlig debat om det ene eller program er sikkert, som sikkert får de fleste til at stå helt af på spørgsmålet om sikkerhed - derfor anbefalede jeg også at lade være med at tilbyde dem en løsning, som vi ikke er sikre på er sikker. Men når Journalisterne så alligevel gør det, synes som sagt at vi skylder også at fortælle om bekymringerne bag det - selvom det så ikke længere er en ren solstrålehistorie i Journalisten.
Fremhævet af Journalisten
Michael Bjørnbak Martensen
02.09.18 10:54
Min Huawei telefon har en
Min Huawei telefon har en mulighed for "hemmelig samtale" https://photos.app.goo.gl/mUQDmWn4w7vqxQmM8 hvor jeg kan sende en sms, der forsvinder efter 30 sekunder. Jeg mener også, at dropbox har en mulighed for at sende et link, hvor dokumentet så forsvinder efter en periode man selv bestemmer.
Fremhævet af Journalisten
Rasmus Mark Pedersen
04.09.18 08:12
Hej Freja

Hej Freja

Mit tillidsmandshjerte kvier mig jo lidt ved at få udført arbejde uden at betale for det, men mit frivillige foreningshjerte glæder sig meget over dit tilbud om at hjælpe os med et tema om digital sikkerhed på hjemmesiden. Så tak for det - lad os tage den bagom.

I forhold til hvordan vi - jeg in persona - informerer om den sikre mail, så synes jeg, du er lidt unfair. Jeg vil bede dig om at kigge på den medlemskommunikation, som vi laver. Jeg har lige sendt et nyhedsbrev ud, og du kan se, hvordan vi omtaler tilbuddet på vores hjemmeside: http://journalisterne.dj

Jeg håber, du opdager, at vi rent faktisk gør meget ud af både at oplyse om fordele og begrænsninger ved Tutanotas system. Hvis du har nogle ændringsforslag lige nu og her, så send det endelig til mig på mail.

Du skriver også, at Tutanota er en løsning, som "vi ikke er sikre på er sikker". Det, synes jeg, er utroligt ærgerligt, at du påstår det. Ja, jeg ved godt, at man i IT-sikkerhed aldrig kan påstå noget er 100 procent sikkert, men som Tutanota selv anfører ovenfor, så er der jo fordele og ulemper ved alle systemer. Og Tutanota er meget sikrere end Google eller de fleste af vores arbejdsgiveres systemer.

Det, vi diskuterede i bestyrelsen dengang vi besluttede os for at gå videre med Tutanota, var netop, at mange journalister har behov for en løsning, hvor kilderne ikke skal være IT-kyndige. Et andet problem med fx Signal er, at dine oplysninger ligger lokalt. Så du mister dit arbejde, hvis fx din mobil bliver væk. Det er også uholdbart for mange journalister, at ens data nemt kan blive væk. Så hellere at nogle andre, troværdige mennesker passer godt på dem.

Og det er sådan set min afsluttende pointe: Vi er helt med på, at vi ikke løser alle problemer med dette tilbud. Men hvis danske journalister begynder at bruge det, så har vi højnet sikkerhedsniveauet markant. Og så skal dem, der har behov for yderligere sikkerhed guides til det. Og det håber jeg, vi kan hjælpe hinanden til.

Bedste hilsner,
Rasmus MP

Ps. Til Michael - du kan desværre ikke bruge Tutanota til at kommunikere med det offentlige, fordi NemID ikke er integreret.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen