Frihed, sikkerhed og internationalt broderskab

  VICEPRÆSIDENT. Samfundsredaktør Søren Wormslev fra NORDJYSKE Medier kan smykke sig med titlen Senior Vice President - svarende til første vicepræsident - for Det Internationale Journalistforbund (IFJ). IFJ er verdens største journalistorganisation med omkring 500.000 medlemmer i mere end 100 lande og kæmper for journalisters friheder og rettigheder - blandt andet retten til at organisere sig.

 

 

VICEPRÆSIDENT. Samfundsredaktør Søren Wormslev fra NORDJYSKE Medier kan smykke sig med titlen Senior Vice President – svarende til første vicepræsident – for Det Internationale Journalistforbund (IFJ).

IFJ er verdens største journalistorganisation med omkring 500.000 medlemmer i mere end 100 lande og kæmper for journalisters friheder og rettigheder – blandt andet retten til at organisere sig.

»I en tid med globalisering har journalister brug for IFJ som et internationalt forum, hvor vi kan udveksle synspunkter og lære af hinandens erfaringer. IFJ arbejder desuden meget for presse- og ytringsfrihed verden over,« siger Søren Wormslev.

Han blev valgt for de kommende tre år, da organisationen afholdt kongres i Athen i slutningen af maj. Indtil da havde han været menigt medlem af IFJs bestyrelse i seks år.

Ud over IFJ som internationalt forum er han optaget af den internationale sikkerhedsfond, Safety Fonden. Blandt andet støtter fonden International News Safety Institute.

»Fonden har til formål at hjælpe journalister, der er kommet til skade – eller det, der er værre – ved udførelse af deres arbejde. IFJ vil i de kommende år skabe mere opmærksomhed og bevidsthed om fonden. Blandt andet at det er muligt at få støtte fra den, når journalister bliver sendt ud på farlige opgaver. Danske journalister er for eksempel blevet sendt til Kosovo, Afghanistan og Irak i de senere år,« siger Søren Wormslev.

Dansk Journalistforbund (DJ) er den største økonomiske bidragyder til Safety Fonden. Derfor var der bifald fra IFJs kongresdeltagerne i Athen, da DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård holdt tale om det danske bidrag. Flere nationale forbund kvitterede med at give bidrag til Safety Fonden.

Læs mere på www.ifj.org

0 Kommentarer