Fagbladet 3F er landets fjerdemest citerede medie

Med kun 10 skrivende journalister distancerer fagbladet større medier som Børsen og Ekstra Bladet. »Det er overraskende for mig, at vi ligger så godt,« siger Jonas Højlund, nyhedschef på Fagbladet 3F

Fagbladet 3F er Danmarks fjerdemest citerede medie i perioden 1. juli til og 30. september i år. Det viser en Infomedia-analyse bestilt af Fagbladet.

»Vi satser selvfølgelig på, at vores historier har gennemslagskraft. Men det er overraskende for mig, at vi ligger så godt,« siger Jonas Højlund, nyhedschef på Fagbladet 3F.

Det mest citerede medie er Politiken, der er blevet citeret 659 gange. På de næste pladser ligger Jyllands-Posten med 567 citeringer, mens Berlingske indtager tredjepladsen med 508 krediteringer. Fagbladet 3F på fjerdepladsen er i perioden blevet krediteret 236 gange.  

»Det må vel også være overraskende for de andre større medier. Vi har 10 skrivende journalister på Fagbladet 3F, men alligevel har vi en større gennemslagskraft på citater end for eksempel Børsen og Ekstra Bladet,« siger Jonas Højlund.

Børsen bliver citeret 170 gange, hvilket rækker til en femteplads i undersøgelsen. Ekstra Bladet lander på en niendeplads med 118 citeringer.

Undersøgelsen viser samtidig, at det er medier over en bred vifte, der citerer Fagbladet 3F.

»Vores placering viser, at vi er gode til at finde de rette historier og vinkler. Vi løber ikke efter alt muligt, som vi ikke tror på. Over 60 procent af vores historier bliver citeret i andre medier, og det er da også noget, vi går efter,« siger Jonas Højlund.

Hvor vigtigt er det at blive citeret?

»Det er enormt vigtigt. Det er et kvalitetsstempel af vores journalistik, hver gang vi bliver citeret. Samtidig er det en daglig motivation, at vi kan lave noget, som de store medier gerne vil bringe og citere os for – selv om vi er en fagforening og ikke skjuler, hvor vi kommer fra,« siger Jonas Højlund.

Citat-tyverier

Netop vigtigheden af at blive citeret blev tydelig i sidste uge, hvor det lille medie Zetland klagede over, at TV 2 undlod at kreditere dem for en historie om gældsramte danskere.

Redaktør Hakon Mosbech forklarede, at han havde indgået en aftale med TV 2-journalisten om, at Zetland skulle krediteres i nyhedsindslaget. Det afviste nyhedschef på TV2 Nyhederne Jacob Nybroe over for Journalisten. Han mente ikke, at medier har eksklusivret på cases, der kan findes i telefonbogen.

»Vi har lavet indslaget fra bunden. Vi har lavet nye optagelser, interviewet hovedcasen, interviewet eksperterne og fået korrektioner på Zetlands tal – derfor synes jeg, at vi kan undlade at citere,« sagde Nybroe, der samtidig kaldte det for ”dovenskab” fra TV 2’s side, at stationen bruger samme case som Zetland.

2 Kommentarer

Christian Vangsø Bentsen
10. OKTOBER 2013
Ret så enig med Kudahl.
Ret så enig med Kudahl. Artiklen forholder sig heller ikke til at tallene stammer fra den periode på året hvor korncirkler er redaktionelt stof... http://kommunikationen.dk/Redskaber/Sadan-kommer-du-i-medierne-i-agurketiden/
Søren Kudahl, redaktør på nyhedsbrevet Momentum
9. OKTOBER 2013
Synes, denne artikel er meget
Synes, denne artikel er meget letbenet. Det er en analyse købt og betalt af Fagbladet 3F, og eneste kilde i artiklen er fra Fagbladet, som - forståeligt nok - roser sig selv. Jeg skal ikke kunne sige, om Fagbladet reelt er landets fjerdemest citerede medie, men jeg savner i den grad dokumentation for påstanden - meget gerne i form af et link til analysen. Som minimum bør Journalisten.dk forklare, hvilken metode der er anvendt i analysen. Citater kan jo opgøres på mange forskellige måder...