Barfoed: DR og TV 2 bør betale for plankede historier

Når public-servicemedierne henter historier fra dagbladene, skal de betale ved kasse ét.  Sådan lyder udspillet til mediestøtteforhandlingerne fra de Konservatives formand Lars Barfoed

Når public-servicemedierne henter historier fra dagbladene, skal de betale ved kasse ét.  Sådan lyder udspillet til mediestøtteforhandlingerne fra de Konservatives formand Lars BarfoedPartiformand Lars Barfoed åbner med et kontroversielt forslag op for, at hans parti de Konservative vil engagere sig i forhandlingerne om mediestøtten:

DR og TV skal kompensere dagbladene økonomisk, når de tager deres historier og lægger dem ud på deres egne hjemmesider. Det skriver dr.dk.

De Konservative og resten af oppositionen forlod ellers forhandlingerne om mediestøtten sidste år, hvilket især skyldtes uenighed med regeringens beslutning om at forhøje lønsumsafgiften for dagbladene.

Desuden skal der ekstra fart på den udredning af DR’s brug af andre mediers egenproducerede historier, som er en del af medieaftalen fra oktober. En undersøgelse som samtidig skal kortlægge andre mediers brug af egenproducerede historier fra DR.

»Det er en problemstilling, dagbladende har rejst, fordi de mener, at DR og TV 2 tager deres arbejde uden at betale for det. Den problemstilling, mener jeg, bør tages med i mediestøtteforhandlingerne,« siger Lars Barfoed til dr.dk/kultur.

Barfoed ønsker, at en eventuel kompensation fra DR og TV 2 skal gøre op for regningen til dagbladene på 40 millioner kroner, som aftalen om en øget lønsumsafgift fører med sig.

»Det ville medvirke til en form for løsning, og på den måde ville vi igen kunne blive en del af mediestøtteforhandlingerne,« siger Lars Barfoed.

Udredningen af mediernes genbrug af hinandens historier omfatter ikke radio og tv, men Lars Barfoed vil ikke afvise, at man også skal kigge på de områder også, hvis dagbladene mener, at der er et problem der.

Kulturminister Marianne Jelved (R) vil ikke udtale sig om forslaget, før parterne mødes igen i starten af næste uge.

0 Kommentarer