Et sekund i Helle Thornings liv

Rådne tomater, vandpistoler og aktivister, der ville vise røv. Freelancefotograf Anthon Unger var med hele vejen, da statsministeren i sidste uge mødte folket på 1. maj

For mange pressefotografer og tv-fotografer var 1. maj en af sidste uges mest dramatiske dage på grund af den ubehagelige velkomst, statsminister Helle Thorning-Schmidt blev mødt med i København, på Fyn og Jylland.

Freelancefotograf Anthon Unger dækkede 1. maj for Ekstra Bladet sammen med to journalister og en web-tv-journalist – og han var med hele vejen fra tidligt om morgenen, til landsturnéen sluttede i Aalborg.
Anthon Ungers bedste billede tog han først på dagen, da statsministeren steg ind i ministerbilen, efter at hun havde holdt tale på Østerbro i København.

»Selv om hun var på hjemmebane, kunne man allerede her mærke, at det ikke rigtigt spillede for hende. Det var, som om hun allerede havde læst skriften på væggen. Hun lignede ikke en vinder,« fortæller Anthon Unger.

I løbet af dagen skulle Anthon Unger og holdet fra Ekstra Bladet følge efter statsministeren i bil til Odense, Middelfart, Horsens, Randers, Aarhus og Aalborg.

»Jeg håber ikke, at det bliver lige så meget op ad bakke resten af dagen,« kan jeg huske, at jeg tænkte allerede om morgenen,« siger Anthon Unger.

Han siger, at stemningen i løbet af dagen blev mere og mere intens.

»Da vi kom til Aarhus, var det ren banjo. Da vi sluttede i Aalborg, kunne jeg mærke, at Helle var lidt rystet.«

Fotografisk var arbejdsbetingelserne i top. Anthon Unger og de andre fotografer kunne komme tæt på begivenhederne uden at blive stoppet af sikkerhedsfolk.

»PET var gode til ikke at skærme os af. Også da hun fik vand i hovedet i Aarhus, og da en i Randers kastede en tomat efter hende. Og da en mystisk person i Aalborg forsøgte at vise røv og endte med at ligge og slås med politiet lige foran os,« siger Anthon Unger.

Da en aktivist prøvede at sprøjte vand på Helle Thorning-Schmidt, blev Anthon Unger også ramt.

»Jeg synes ikke, det er i orden at bruge den slags metoder over for politikere. Der kunne have været pis i pistolen.«

0 Kommentarer