Bag om billedet: Badges mod Putin

Det var en helt normal dag, hvor jeg først havde været ude for at fotografere en sygeplejerskekonference i Bella Center, og nu skulle jeg dække en demonstration i protest mod den russiske homolov. Som pressefotograf kommer man ud til mange planlagte begivenheder – for eksempel en demonstration foran Christiansborg. Det er begivenheder, som ofte er svære at dække på en original måde. Det er nemt at tage et godt billede – problemet er, at man har set det før

foto: Nicolai Linares.

Fotograferet på afstand er der nemlig meget lidt forskel på den ene og den anden demonstration på Slotspladsen, fordi kulissen er den samme.
Da jeg havde sendt de første nyhedsbilleder af menneskemængden hjem til redaktionen, fik jeg lyst til at gå tættere på og fotografere de demonstranter, der bar badges med Putin sminket som en drag. Jeg syntes, det var sjovt, at de på en så lille plads kunne vise, hvad de var for og imod. Den første, jeg fotograferede, var kvinden med kavalergangen og to putinbagdes. Da jeg viste hende billedet, udbrød hun: »Gud, hvor har jeg smukke bryster.«

Jeg kan godt lide, at serien er en anden måde at vise en planlagt nyhedsbegivenhed, og at folk er så forskellige, uden at man ser deres ansigter.

Nikolai Linares er fotograf på Scanpix’ billedredaktion. Billederne fra demonstrationen ligger på Berlingskes hjemmeside. Fortalt til Jakob Albrecht.

Fotograf: Nikolai Linares. Motiv: Badges mod Putin

0 Kommentarer