Enorme fotogallerier får fynske kliktal til at boome

Fyens.dk har succes med kæmpe fotogallerier med op til 1.200 billeder. Et motionsløb gav 1,7 millioner klik på nettet, et andet gav 2,5 millioner klik. »Det er kvantiteten, der er kvaliteten,« siger fotografen, der fik ideen til gallerierne  

Da pressefotograf og fotochef på Fyens Stiftstidende Michael Bager dækkede et motionsløb ved Lillebæltsbroen 3. maj, tog han 3.000 billeder af løberne på tre timer. Det er cirka et billede hver fjerde sekund. 736 af billederne blev billedbehandlet og lagt på nettet samme aften. Læserne var vilde med det.

»Det gav millioner af klik. Lillebæltsløbet fik 1,7 millioner klik. En serie fra et andet løbsarrangement med 1.200 billeder fik 2,5 millioner klik. En typisk historie med en billedserie på fyens.dk får 10.000 klik. Det er fedt at se responsen, og at folk deler billederne på Facebook. Det betyder, at vi kommer ud til nogle, som ellers ikke er inde på fyens.dk,« siger Michael Bager.

Han siger, at han selv har udviklet konceptet for nogle år siden. Han fandt hurtigt ud af, hvor meget læserne efterspurgte det.

»Det er et fotografisk maratonløb, hvor det er kvantiteten, der er kvaliteten. Billedernes kvalitet skal være rimelig, de skal være skarpe, nogenlunde komponeret og rumme et højdepunkt. Og det er faktisk muligt på så kort tid,« siger Michael Bager.

En flod af mennesker

Han forklarer, at han ved Lillebæltsløbet stod fire forskellige steder og brugte tre kameraer – et var med en super-tele.

»Jeg har taget flest med det lange 560 mm, som jeg brugte til at fotografere på lang afstand og pille de mest interessante løbere ud af mængden. Man har ofte kun nogle få sekunder til at fange ansigtet og tage billedet, når den her flod af mennesker kommer løbende forbi.«

Behandlingen af billederne fra Lillebæltsløbet betegner han som ”quick and dirty”. Den tog tre timer. Når det skal gå så hurtigt, er det, fordi billederne skal på nettet samme aften.

»Det er et kapløb med tiden, fordi billederne helst skal være færdige, så løberne kan se sig selv på fyens.dk, når de kommer hjem. Det går tjept,« siger Michael Bager.

Han siger, at det er et gammelt ideal, at man som fotograf skal fange den store historie i et enkelt billede. »Men jeg synes også, der ligger en fascination i, at man kan dække en begivenhed med så mange billeder. Det siger noget om massen og den enkeltes kamp for at gennemføre løbet. Ingen af de 11.000 løbere havde det samme udtryk i ansigtet.«

Se alle billederne her.

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
13. JUNI 2014
Det er da stof til eftertanke
Det er da stof til eftertanke, især når man tænker på, at næsten alle medier har valgt at spare på fotograferne, og mange medier helt har sparet dem væk.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen