Én af de her film er årets bedste journalistiske dokumentar

De nominerede til den journalistiske pris ved dokumentarfilmfestivalen Cph:Dox er netop blevet offentliggjort. To danske dokumentarer er blandt de 10 nominerede film. Se listen her

Når dokumentarfilmfestivalen Cph:Dox om præcis en måned uddeler priser ved årets festival, vil der også være en pris til undersøgende journalistik i dokumentarfilm-format.

For tredje år i træk uddeler festivalen prisen F:ACT Award, der går til årets bedste film, der bevæger sig i feltet mellem dokumentarisme og dybdeborende journalistik.  

Cph:Dox har netop offentliggjort de 10 nominerede til årets F:ACT Award-pris. Heraf er to af filmene danske. 

To danske film om afghanere i opløbet

Én af de to danske dokumentarfilm, der er nomineret til prisen, er instruktør Michael Graversen film ’Dreaming of Denmark’.

Filmen følger en afghansk flygtning, der kom til Danmark som 15-årig og blev smidt ud af landet igen i en alder af 18 år.

Også den danske instruktør Nicole Horanyis film ’Motley’s Law’ er nomineret til dokumentarfilmfestivalens pris for dybdeborende journalistik med en film, der kredser om Afghanistan.

Filmen handler om en kvindelig forsvarsadvokat i Afghanistan, der tvinges til at tage en beslutning om sit idealistiske arbejde, der vil ændre hendes liv for altid.

Blandt de nominerede er også en fransk film om tragedien og efterspillet på det terrorramte satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

38.000 kroner til vinderen

Sidste år gik F:ACT Award-prisen til den amerikanske dokumentarfilm ’E-team’ om Human Right Watch’s farlige arbejde i verdens krigszoner.

Cph:Dox’s pris til undersøgende dokumentarjournalistik er sponsoreret af Dansk Journalistforbund og Film & TVgruppen i forbundet. Vinderen modtager 38.000 kr.

I filmen her kan du få en kort præsentation af de 10 dokumentarer, der er nomineret til F:act-Award-prisen.

 

 

 

De 10 nominerede til ’F:act-Award’-prisen er: 
 

Among the Believers – Hemal Trivedi & Mohammed Ali Naqvi
En insider-rapport fra den radikale islamismes mørke maskinrum, i et møde med hjernen bag den mest ekstremistiske jihad-skole i Pakistan.

Citizen Khodorkovsky – Eric Bergkraut
Om kampen for et åbent Rusland ifølge landets mest markante oppositionspolitiker – den stenrige, kontroversielle oligark Mikhail Khodorkovsky.

Deprogrammed – Mia Donovan
Mød en flamboyant og kontroversiel ekspert i at omvende hjernevaskede sektmedlemmer og radikaliserede unge i denne film om kidnapning og omvendt 'mind control'.

Dreaming of Denmark – Michael Graversen
Ankommet til Danmark som 15-årig, smidt ud igen i en alder af 18. En afghansk teenagers liv som flygtning i en personlig film.

Intet bliver som før – Naomi Klein & Awi Lewis
Naomi Klein forklarer, hvordan klimakrisen ikke bare er vor tids største udfordring, men også vores største mulighed for at ændre verden.

Je suis Charlie – Daniel Leconte, Emmanuel Leconte
Tragedien, efterspillet og den demokratiske krise efter angrebet på Charlie Hebdo oprulles i denne film om det franske ugeblad.

Motley’s Law – Nicole Horanyi
En kvindelig forsvarsadvokat i Afghanistan tvinges til at tage en beslutning om sit idealistiske arbejde, der vil ændre hendes liv for altid.

Sugar Coated – Michèle Hozer
Hvad er sundt, og hvad er sandt? En film, der vil få dig til at tænke over, hvad du spiser – og hvem, der har bestemt, hvad der er i maden.

Town on a Wire – Uri Rosenwaks, Eyal Blachson
Det dokumentariske svar på 'The Wire'. En rapport fra en israelsk grænseby i total opløsning, hvor fremtiden er i hænderne på en enkelt mand.

(T)error – Lyric R. Cabral & David Felix Sutcliffe
Undercover på begge sider af USA's kontroversielle kamp mod terror, hvor balancen er hårfin imellem at forhindre forbrydelser – og selv at skabe dem.

2 Kommentarer

Kerstin Bruun-Hansen
13. OKTOBER 2015
Hej Sandra,

Hej Sandra,

Meldingen skyldtes en fejl i den oprindelige video fra Cph:Dox. Vi har indlejret den nye video, så nu burde det virke igen.

Mvh.
Kerstin, Journalisten
Sandra Holmgaard
13. OKTOBER 2015
'Denne video er privat'.

'Denne video er privat'.
Kan der gøres noget ved den melding?