EB-Journalist fængslet i kokainsag

Den 36-årige journalist, som i en periode har skrevet om narkohajer for Ekstra Bladet, blev i dag selv fængslet for at have smuglet kokain.

Den 36-årige journalist, som i en periode har skrevet om narkohajer for Ekstra Bladet, blev i dag selv fængslet for at have smuglet kokain.

Ifølge Ritzau valgte Dommervagten i København i eftermiddag at varetægtsfængsle ham i 20 dage efter et grundlovsforhør.

Eftersom tirsdagens retsmøde blev holdt for lukkede døre, vides det ikke hvad journalisten havde at sige til politiets sigtelse, hvori det hedder at han har  deltaget i smugleriet af to kilo kokain.

EkstraBladet.dk skriver også om sagen og noterer, at journalisten ikke kærede fængslingskendelsen. Samtidig pointeres det, at dommeren lagde vægt på, at det ikke var blevet dokumenteret, at journalisten havde brugt sit virke som reporter på Ekstra Bladet til at dække over narkohandel.

Dommeren valgte i øvrigt at beskytte den 36-årige med navneforbud. Flere journalister på Facebook har dog i går fremhævet, at det er muligt at google sig frem til manden ud fra det delvist maskerede foto af journalisten, som Ekstra Bladet har brugt på avisens hjemmeside i dag samt i artiklen i går.

Tidligere i dag lod Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, dog forstå, at Ekstra Bladet ikke har noget i klemme. Og at den fængslede på ingen måde skulle have smuglet narko under dække af sine journalistiske aktiviteter.

"Man kan altid stole på Ekstra Bladets journalistik, og jeg har ikke nogen grund til at tro, at der en sammenblanding mellem det journalistik, som han har lavet hos os, og det som politiet sigter ham for," sagde Poul Madsen til jp.dk

Men det stiller den liberale blogger Jarl Cordua dog spørgsmål ved i en kommentar her på Journalisten.dk.

Han spørger blandt andet: "Kan man forestille sig, at den pågældende Ekstra Blads-journalist (han har forlyder det skrevet mere end 200 artikler for avisen) har brugt avisens kildenetværk til at plante historier om sine mulige konkurenter på narkomarkedet?"

Netop Ekstra Bladet protesterede dog højlydt i Dommervagten i København i dag over navneforbuddet. Avisen fandt det dobbeltmoralsk og havde gerne set fuld åbenhed. 

0 Kommentarer