EB-journalist anholdt som narkohaj

En af Ekstra Bladets fastlancere, som har været med til at afsløre en række kokain-hajer på Vesterbro, er nu selv blevet anholdt som narkohaj. Chefredaktør Poul Madsen afviser sammenhæng.

En af Ekstra Bladets fastlancere, som har været med til at afsløre en række kokain-hajer på Vesterbro, er nu selv blevet anholdt som narkohaj. Chefredaktør Poul Madsen afviser sammenhæng.

Ifølge Politikens netavis drejer det sig om en 36-årig freelancejournalist, der har arbejdet med flere afsløringer af narkohandel på Vesterbro. Og sammen med en 39-årig medsigtet bliver journalisten fremstillet i Københavns Dommervagt i morgen.
Ritzaus Bureau oplyser endvidere, at det er politiets vurdering, at den 36-årige journalist har smuglet kokain under dække af sine journalistiske aktiviteter.
 
Ifølge sigtelsen stod freelance-journalisten og hans 39-årige medsigtede således bag indsmuglingen af to kilo kokain i perioden 28. januar til 8. februar i år. 
 
Ved anholdelsen af den 36-årige fandt politiet i øvrigt otte gram kokain og 36.000 kr. Hos den 39-årige blev der fundet 20 gram amfetamin, skriver Eb.dk
 
Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, afviser dog overfor Politiken.dk, at der skulle være en sammenhæng mellem arbejdet for Ekstra Bladet og den formodede smuglergerning.  
»Det er rigtigt, at han har arbejdet for os i forbindelse med nogle narkoafsløringer på Vesterbro. Men det er flere måneder siden det blev afsluttet,« udtaler Poul Madsen til Politiken.dk. 

3 Kommentarer

Kurt Johansen
28. JUNI 2011
Re: EB-journalist anholdt som narkohaj

Hvad f..... laver et indslag om anholdelse af en journalist for narkosmugling på dette site, finansieret af medlemmernes kontingenter? En anholdelse for noget, som intet har med faget at gøre

Og det er en "anholdelse", ikke engang en sigtelse og slet ikke en dom.

At medieudgivelser som EB, BT m.fl. kører afsted med det samme på alt, der bevæger sig, er jo en kendt sag. Men har vores eget fagblad slet ikke en indbygget tærskel. Er der ikke bundfaldet nogle erfaringer fra fx Plejebosagen på redaktionen. Se fx denne artikel fra Journalisten, som redaktøren her ovenikøbet er medforfatter til.

https://journalisten.dk/presse-lektion-plejebo 

Jarl Cordua
28. JUNI 2011
Re: EB-journalist anholdt som narkohaj

Poul Madsen i 100 meter rygsvømning. Havde andre virksomheder siddet i samme situation, så havde EB ikke ladet sig spise af med sådanne ufyldestgørende svar.

 Så hvem går EB i sømmene?

Hvem borer i hvor meget den sag har at gøre med Ekstra Bladets redaktion?

 Hvis anklagerne holder vand, så er det jo ganske interessant at Poul Madsens og Miki Mistratis dømmekraft af manden har resulteret i, at han har brugt avisens forsider til at blive sine konkurrenter på narkomarkedet kvit.

Nu spekulerer jeg bare. Kan man forestille sig, at den pågældende Ekstra Blads-journalist (han har forlyder det skrevet mere end 200 artikler for avisen)  har brugt avisens kildenetværk til at plante historier om sine mulige konkurenter på narkomarkedet?

Se det vil jo være den største avisskandale siden Ruder Konges tid.

Det bliver spændende at se om journalisterne nøjes med at slutter ring om Ekstra Bladet (som jo er en vigtig journalistisk arbejdsplads....) eller de i stedet tager deres fag så seriøst at man nu får vendt hver en sten i den sag. Dvs. affærdiger Poul Madsens sædvanlige politikersvar a la "der er intet at kommer efter" men faktisk får spurgt ind til sagen, og i hvilken grad avisen er indblandet.  

Bent Pedersen
28. JUNI 2011
Re: EB-journalist anholdt som narkohaj
"Fastlancer" Journalisten skaber nye ord i underrubrikken. Pivfrækt...