Påmindelse på Berlingske: I må ikke skide i kælderen

Det er ikke tilladt at indtage hård narkotika - og man må heller ikke skide i kælderen. Sådan kan man sammenfatte HR-chefens besked til Berlingske Medias medarbejdere i Pilestræde i dag. »Man kan diskutere, om vi skulle have slået de to meddelelser sammen i én. Men nu gør vi det, fordi det er fredag,« siger Mads H. Rønnov-Jessen

”Jeg er klar over, at det er nogle behagelige rekreative faciliteter vi har fået på taget.”

Sådan lyder indledningen på en besked fra HR-direktør Mads H. Rønnov-Jessen til Berlingske Medias medarbejdere i Pilestræde i dag.

”Men det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at de benyttes til indtag af ulovlige euforiserende stoffer. Indtag af euforiserende stoffer på arbejdspladsen vil føre til alvorlige sanktioner og evt. politianmeldelse, hvis det opdages,” skriver han.

Lort i kælderen

Men der er ikke kun problemer på øverste etage i Pilestræde, fremgår det af e-mailen. Også i kælderen har man netop gjort et interessant fund – nemlig afføring.

Det får denne kommentar med på vejen af Mads H. Rønnov-Jessen.

”Jeg skal ikke kunne sige, om dette har en sammenhæng med ovenstående (indtagelsen af stoffer, red.), men nogen har defækeret i vores cykelkælder. Forretningerne i Pilestræde har også adgang til kælderen, så jeg håber ikke det er nogen her fra huset,” skriver han.

Ikke omtalt i personalebogen

HR-direktøren forklarer videre i e-mailen, at det ikke er en adfærd, som ”vi kunne forestille os da vi skrev vores personalepolitik, men det er selvfølgelig ikke i orden”.

Der er ifølge Mads H. Rønnov-Jessen ingen planer om at opstille et stativ med hundeposer i kælderen.

”Så jeg vil opfordre til, at man i stedet benytter toiletterne,” skriver han.

»For ulækkert«

Mads H. Rønnov-Jessen siger til journalisten.dk, at han sendte meddelelsen ud for at slå de personalepolitiske regler fast.

»Jeg kan have fornemmelsen af, at nogle har den opfattelse, at indtagelse af ulovlig substanser er noget mellem dem og loven. Men der skal man huske på, at når der er virksomhed involveret, kan det også få personalemæssige konsekvenser. Så det er en indskærpelse af reglerne.«

Han siger, at fundet af stoffet ikke hænger sammen med, at der blev festet på tagterrassen i går, for der var ham bekendt ikke nogen fest.

Omkring fundet af afføring i kælderen siger han, at det dels er kuriøst, »men simpelthen også for ulækkert«.

»Men kan diskutere, om vi skulle have slået de to meddelelser sammen i én. Men nu gør vi det, fordi det er fredag,« siger Mads H. Rønnov-Jessen.

Indtil videre har ingen meldt sig frivilligt.

»Men det havde jeg nu heller ikke forventet,« forklarer han muntert.

Kommentarer
7
Marianne Fajstrup
03.06.16 11:06
Som tillidsmand for
Som tillidsmand for journalisterne på Berlingske har jeg ingen problemer hverken med tonen eller indholdet i den fællesmail, som ledelsen i dag har sendt os om to forskellige hændelser på vores arbejdsplads.

Vi har som medarbejdere en klar interesse i at blive orienteret om begge hændelser.

Narkoen på tagterrassen er den nemmeste at forklare. Det kan have tunge arbejdsretlige konsekvenser, hvis man som en ansat tager stoffer på arbejdspladsen. Fællesmailen er en tydelig advarsel om, at ledelsen finder det uacceptabelt - og det kan jeg jo ikke være uenig i.

At kælderlorten er værd at beskæftige sig med kræver, at man kender lidt til huset. Vi har tidligere oplevet, at folk kunne gå direkte fra gaden ind i vores cykelkælder. I sagens natur færdes vi mest i cykelparkeringen ved mødetid og ved fyraften. I et digitalt mediehus er der vagter både tidligt og sent - og det kan være meget mørkt og meget alene at gå cykelkælderen.

Det er derfor helt rimeligt, at ledelsen nu indskærper, at man ikke skal lukke fremmede ind, når man låser sig ud og ind af cykelparkeringen. Det handler om kollegernes tryghed.

Lige så klart: Skulle det være en kollega, der har skidt i kælderen, er det selvfølgelig også en uacceptabel opførsel. Men de fleste af os regner vist med, at det bare er #tistortion, der har taget fast form.

At tonen er holdt let og munter, kan jeg ikke tolke anderledes, end at der selvfølgelig findes større problemer i verden, men at begge hændelser bliver taget alvorligt nok af ledelsen til en fællesmail.

Så bare for en ordens skyld: Nej, jeg føler ikke, at jeg er blevet uretmæssigt påmindet af ledelsen om hverken at tage narko eller skide i kælderen - i hvert fald ikke på arbejdspladsen.
Fremhævet af Journalisten
Villy Dall, bl.a. HB-medlem og tr
03.06.16 16:01
Jeg bliver godt nok nysgerrig
Jeg bliver godt nok nysgerrig:
1) Hvorfor har ledelsen behov for at sende en meddelelse rundt om de to episoder?
2) Hvorfor har min tr-kollega behov for at bakke ledelsen op?
Så, nu ser jeg frem til en kælderdybtborende journalistik fra Journalisten -en, der når tagterrassehøjder.
Fremhævet af Journalisten
Marianne Fajstrup, Berlingske-TR
03.06.16 16:55
Kære Villy.

Kære Villy.
Jeg havde intet som helst behov for at kommentere den mail, hverken internt eller ekstern, før jeg så den udlagt som en påmindelse til mig og mine kolleger om ikke at tage narko eller skide i kælderen.
Så min kommentar er ikke så meget affødt af behov for at bakke op om den skide(-)mail, som af en vis undren over at se den fejlfremstillet i toppen af mit fagblad som en mail, vi som ansatte har grund til at være pikerede over.
Den undren må jeg så indrømme, at jeg undlod at deklarere i første kommentar. Men jeg mener principielt ikke, at man skal blande sig i, hvad andre journalister måtte anse for en omtaleværdig nyhed.
Fremhævet af Journalisten
Øjvind Hesselager
04.06.16 07:06
Kære Marianne

Kære Marianne

Tak for bidragene.

Du skriver, at e-mailens påmindelse af Journalisten udlægges, som om den er rettet mod medarbejderne. Fejlagtigt, må jeg forstå.

Fakta er, at den er sendt til husets medarbejdere. Emnelinjen i e-mailen lyder: "Indskærpelse af husregler og personalepolitik."

Der varsles sanktioner over for medarbejderne:

"Indtag af euforiserende stoffer på arbejdspladsen vil føre til alvorlige sanktioner og evt. politianmeldelse, hvis det opdages."

Så der er ikke tale om udlægning fra Journalistens side, men tydelig adressering og varsling fra ledelsen, som vi gengiver.

For mig vidner det om en særlig ledelsesstil og -prioritering, som jeg ikke ser HR-chefen gendriver i interviewet med Journalisten.

MvhFremhævet af Journalisten
Christian Barfoed
04.06.16 08:56
Det kan altså også blive for
Det kan altså også blive for småt og for lidt sjovt.....det er altså mange kræfter at bruge på en mere eller mindre ligegyldig intern hus mail - for I gør det det selvfølgelig ikke for at få den halvkvædede vise om hashrygning og lort ud til os andre sådan lidt sladderagtigt....
Kh Christian Barfoed
Fremhævet af Journalisten
Kurt Johansen
05.06.16 05:14
S H I T happens - også i
S H I T happens - også i dybdeborende journalistik - det er vigtigt at vide -;)
Fremhævet af Journalisten
Peter Møller
06.06.16 05:30
Jeg er lidt i vildrede om
Jeg er lidt i vildrede om hvorvidt det er et sundhedstegn eller et krisetegn, når fagbladet for den 4. statsmagt går så meget op i en tilfældig lort i en cykelkælder.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage
chevron_left
chevron_right